Ο Τσιτσιπάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του με τη Ρουμανία και τη στήριξη του κόσμου (φωτογραφία)

Ο Τσιτσιπάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του με τη Ρουμανία και τη στήριξη του κόσμου (φωτογραφία)

Όλα τα βλέμματα θα στραφούν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων σήμερα, καθώς η Ελλάδα υποδέχεται τη Ρουμανία για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Μάριους Κοπίλ στις 16:00. Στο δεύτερο ματς, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αναμετρηθεί με τον Νίκολας Ιονέλ.

Την Κυριακή, το πρόγραμμα θα ανοίξει με τον αγώνα του διπλού, όπου οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα. Από τα τρία πρώτα παιχνίδια θα κριθεί εάν χρειαστεί να γίνουν τα άλλα δύο του μονού. Η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες.

Πέρα από τους Τσιτσιπά, Π. Τσιτσιπά και Θάνο, στη σύνθεση της εθνικής ομάδας υπάρχουν επίσης οι Σκορίλας, Ξυλάς και Περβολαράκης. Αρχηγός είναι ο Τσιτσιπάς πατήρ και κάπτεν ο Δ. Χατζηνικολάου.

«Σκεφτόμουν Κύργιο – Κοκκινάκη για τα διπλά»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να καλέσει τους Κύργιο και Κοκκινάκη για να παίξουν στα διπλά, φορώντας τα χρώματα της Ελλάδας.

«Τους σκεφτόμουν κυρίως για double trouble. Δηλαδή, πιο πολύ για τα διπλά, παρά για τα μονά, γιατί όπως είδατε και πριν δύο χρόνια στην Αυστραλία ήταν πολύ πορωμένοι. Δεν έχω ξαναδεί ένα δίδυμο διπλού τόσο πορωμένους, και εκείνη τη μέρα σκέφτηκα πως θα είχε πολλή πλάκα να τους είχαμε στην Εθνική, αλλά δε ξέρω πόσο χαρούμενος θα είναι ο Πέτρος γι’ αυτό».

Όσον αφορά την αγωνιστική του κατάσταση, ο Στέφανος τόνισε ότι είναι σχεδόν στο 100% του. «Είμαι σχεδόν στο 100% μου και πιστεύω πως σε λίγες ημέρες θα είμαι εκεί. Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο, απλά μου λείπει ακόμα ένα 5% ώστε να βρεθώ στην καλύτερή μου φόρμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ