Ο Τεντόγλου υπερπηδά στα 8,32μ. (vid)

Ο Τεντόγλου υπερπηδά στα 8,32μ. (vid)

Αρχική, και όχι μόνο, θετική είναι η εναρκτήρια επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου στο κλειστό γήπεδο στίβου.

Αν και δεν είναι επίσημος αγώνας σύμφωνα με το πρόγραμμα της World Athletics, ο Ολυμπιονίκης του μήκους έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πετώντας στα 8,32μ. στην πρώτη του προσπάθεια.

Ακολούθησε δυναμικό ξεκίνημα με άλμα στα 8,20μ., συνεχίζοντας με 8,21μ. στη δεύτερη προσπάθεια του. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ένα άλμα στα 8,03μ., προτού φτάσει τα 8,32μ.
στην τέταρτη προσπάθεια του. Σίγουρα ικανοποιημένος, άφησε τα παπούτσια του και παρακολούθησε τις επιδόσεις των υπόλοιπων αθλητών, με τον 21χρονο Νίκο Σταματονικολό να ξεχωρίζει με εξαιρετικά 7,71μ., πολύ κοντά στο προσωπικό του ρεκόρ των 7,86μ. από πέρυσι.

Ο Τεντόγλου σχολίασε: «Είναι ένα από τα καλύτερά μου άλματα. Κάθε φορά που προπονοώμαι και αγγίζω τα 8,30μ. ξέρω ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος για επίσημους αγώνες. Έκανα τα άλματά μου με 14 διασκελισμούς. Η μεγάλη μου φόρα είναι με 16, οπότε έχω ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Δεν έτρεξα πολύ καλά σήμερα, αλλά από αυτή αξιολογούνται τα μεγάλα άλματα. Τα άλματά μου είναι τεχνικά πάρα πολύ καλά».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.

Το ξεκίνημα στη σεζόν ήταν εντυπωσιακό με καλές επιδόσεις στην ημερίδα του ΟΑΚΑ

Ο Τεντόγλου ήταν αμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο του απογεύματος, ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε. Ο Δημήτρης Τσιάμης δεν αντιμετώπισε προβλήματα να πετύχει μεγάλη επίδοση, παρότι αγωνίστηκε με έξι διασκελισμούς. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη σημείωσε 16,40μ., ενώ αν κρατούσε το τρίτο του άλμα στα 16,37μ., θα μπορούσε να ανταγωνιστεί εντός των πλαισίων του ατομικού του ρεκόρ. Ο Ανδρέας Πανταζής έκανε προσπάθειες με 15,34μ., ενώ ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15,17μ.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεπέρασε τα 4,30μ. και στη συνέχεια δοκίμασε τα 4,40μ., στην προσπάθειά της να σπάσει το προσωπικό της ρεκόρ στα 4,37μ.. Είπε πως αποφασίζει να επικεντρωθεί στην προπόνηση προκειμένου να βελτιώσει την τεχνική της. Η Αναστασία Μπουμπουλίδη δοκίμασε στα 3,90μ., αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχώρισαν οι Ελένη- Νεκταρία Μάμα και Δέσποινα Πάσιου με 12,47μ. και 12,32μ. αντίστοιχα, οι οποίες θα αγωνιστούν αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ήταν παρούσα για να παρακολουθήσει την ημερίδα. Εξίσου θερμή ήταν και η συμμετοχή αθλητών και φίλων του στίβου που παρακολούθησαν την ημερίδα. Τους αγώνες διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ