Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τον Σίνερ για το Αυστραλιανό Όπεν

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τον Σίνερ για το Αυστραλιανό Όπεν

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος κέρδισε το Australian Open. Επικροτώντας επίσης τους Ιταλούς, ο Πάπας υποδέχτηκε αντιπροσωπεία από το Real Club de Tenis Barcelona στο Βατικανό με την ευκαιρία της 125ης επετείου του αθλητικού συλλόγου. «Πρέπει να συγχαρούμε τους Ιταλούς γιατί κέρδισαν χθες στην Αυστραλία», είπε ο 87χρονος Πάπας.

Ο νεαρός Σίνερ κατάγεται από την περιοχή των Άλπεων του Νότιου Τιρόλου και αρχικά ασχολήθηκε με το σκι πριν ασχοληθεί με το τένις. Κέρδισε τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεβ στον τελικό του Australian Open. Ο Πάπας Φραγκίσκος σχολίασε τη νίκη του Σίνερ και είπε ότι μπορούμε να αντλήσουμε μαθήματα ζωής από το τένις και ότι ο αθλητισμός προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξη κάθε ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ο Πάπας επεσήμανε ότι στο τένις, όπως και στη ζωή, δεν μπορούμε πάντα να νικήσουμε, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από τις προκλήσεις. Τονίζοντας τη σημασία της ανθρώπινης και πνευματικής ανάπτυξης στον αθλητισμό, κάλεσε επίσης να φροντίζονται τα παιδιά που έχουν όραμα για αθλητική αριστεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ