Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2023

Για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στα Βαλκάνια. Ο πρωταθλητής άλτης της παγκόσμιας κορυφής κατέκτησε τη νίκη στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 2023, συνεχίζοντας μια εξαιρετική καριέρα, κατακτώντας όλους τους κορυφαίους τίτλους παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια του έτους, έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,52μ., κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο σε ένα από τους δυνατότερους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η απονομή των βραβείων της Βαλκανικής Ένωσης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με την παρουσία του αντιπροέδρου της Αssociation of Balkan Athletics Federations (ABAF), Λάμπρου Παπακώστα και του μέλους του συμβουλίου του Hellenic Athletics Federation (ΣΕΓΑΣ), Παναγιώτη Δημάκο. Η Βαλκανική Ένωση βράβευσε τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του, καθώς και την ανάπτυξη του στίβου στα Βαλκάνια.

Στην κατηγορία των γυναικών, η τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ αναδείχθηκε ως κορυφαία αθλήτρια, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Βόυλγαρος Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ απέσπασε τον τίτλο του κορυφαίου άνδρα, και η Σερβίας Αντριάνα Βιλάγκος αναδείχθηκε ως ανερχόμενη γυναίκα στο ακοντισμό.

Τα μέλη της ABAF συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να ενωθούν για την ανάδειξη του στίβου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τροποποιήσεις στο καταστατικό της ABAF, με ανακοινώθηκαν το νέο λογότυπο και η νέα ιστοσελίδα της Βαλκανικής Ένωσης.

Παραμένει ανοιχτό το θέμα της διοργάνωσης του Βαλκανικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου και του Βαλκανικού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ