Ο Μαξ Φερστάπεν μιλάει μετά τη νίκη του στο Λας Βέγκας: «Ήταν απολαυστικό…»

Ο Μαξ Φερστάπεν μιλάει μετά τη νίκη του στο Λας Βέγκας: «Ήταν απολαυστικό…»

Ο Μαξ Φερστάπεν της ομάδας Red Bull, που έχει ήδη κατακτήσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο από τον αγώνα στο Κατάρ πριν από ένα μήνα, απολαμβάνει τη νίκη του μετά τη διάπλαση της γραμμής τερματισμού για την 18η φορά αυτή τη σεζόν, κερδίζοντας έτσι την 53η νίκη της καριέρας του -και την έκτη στη σειρά-, καθιστώντας τον Γερμανό τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ τρίτο στη λίστα των νικητών όλων των εποχών του αθλήματος.

Ξεκινώντας από την πρώτη θέση, ο Λεκλέρκ υπερκεράστηκε από τον Φερστάπεν στην πρώτη στροφή χάρη σε ένα παράνομο πέρασμα, το οποίο τιμωρήθηκε με πέναλτι 5 δευτερολέπτων αργότερα από τους διαιτητές. Επανακερδίζοντας την πρωτιά στον 16ο γύρο (από τους 50), ο Λεκλέρκ ενέδωσε οριστικά στον Ολλανδό στον 37ο γύρο.

Ο Λεκλέρκ τερμάτισε δεύτερος, περνώντας τον Σέρχιο Πέρες στον τελευταίο γύρο για να αποτρέψει την Red Bull από μια επόμενη επικράτηση. Η νίκη ήταν η 20η για τη Red Bull σε 21 αγώνες, άλλο ένα ρεκόρ για μια μόνο σεζόν, καθώς το Λας Βέγκας φιλοξένησε γκραν πρι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Κέρδισε επίσης την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στις ΗΠΑ αυτή τη σεζόν, καθώς ο 26χρονος Ολλανδός οδηγός της ομάδας του ήταν κυρίαρχος και στο Μαϊάμι αλλά και στο Όστιν.

«Ήταν μια σκληρή μάχη», δήλωσε ο Φερστάπεν, ο οποίος φόρεσε ένα κοστούμι κούρσας που αποτίει φόρο τιμής στον αείμνηστο «βασιλιά του Rock and Roll» Έλβις Πρίσλεϊ.

«Προσπάθησα να το κατακτήσω από την αρχή, αλλά νομίζω ότι και οι δύο φρενάραμε αρκετά αργά και μετά τελείωσε το κράτημα και βρεθήκαμε έξω από την πίστα, οπότε οι αγωνοδίκες μου επέβαλαν μια ποινή πέναλτι γι’ αυτό. Αυτό μας έβαλε λίγο πίσω στον αγώνα και έπρεπε να προσπεράσουμε αρκετά αυτοκίνητα. Ήταν σίγουρα πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Η Red Bull έπαιξε το διαχρονικό τραγούδι του Έλβις στα ηχεία της ομάδας, ενώ ο αστέρας της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ κρατούσε την καρό σημαία μπροστά από τον Μαξ Φεστάπεν.

Ο Λεκλέρκ, ομάδα του οποίου είναι η μόνη που έχει ξεπεράσει τη Red Bull την τρέχουσα σεζόν, έδειξε όλη του την ανταγωνιστικότητα μετά την αρχική οπισθοδρόμηση.

«Ήθελα πολύ αυτή τη νίκη, αλλά τι αγώνας», είπε εκτεθιασμένος καθώς τερμάτισε 2.070 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φερστάπεν.

Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχής αγώνας που ο Πέρες έχασε στον τελευταίο γύρο, καθώς ο Μεξικανός οδηγός ξεπεράστηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin στον τελικό γύρο στη Βραζιλία. Τουλάχιστον ο Πέρες μπορεί να παρηγορηθεί με τη δεύτερη θέση του σε ένα πρωτάθλημα που κέρδισε πριν πολύ καιρό ο Φερστάπεν, μια άλλη επιτυχία για τη Red Bull που δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει μια σεζόν με τους οδηγούς της στις πρώτες δύο θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ