Ο Φερστάπεν κερδίζει την pole position στο Grand Prix του Κατάρ (φωτογραφία)

Ο Φερστάπεν κερδίζει την pole position στο Grand Prix του Κατάρ (φωτογραφία)

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει τη δέκατη φετινή pole position και συνολικά την 30ή στην καριέρα του στο Grand Prix του Κατάρ, που είναι ο 17ος αγώνας της χρονιάς στη Formula 1. Ο Ολλανδός πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα “Lusail International Circuit” και θα ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα την Κυριακή.

Ο οδηγός της Red Bull, με έναν εντυπωσιακά γρήγορο πρώτο γύρο, αφήνει πίσω του τις δύο Mercedes, με τον Τζορτζ Ράσελ στη δεύτερη θέση και τον Λιούις Χάμιλτον στην τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάντο Νόρις με McLaren ήταν αρχικά στην πρώτη σειρά εκκίνησης, αλλά ο χρόνος του διαγράφηκε λόγω παράβασης των ορίων της πίστας και ο Ράσελ ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Επίσης, ο χρόνος του Όσκαρ Πιάστρι, επίσης της McLaren, διαγράφηκε για παρόμοιο λόγο στη δεύτερη προσπάθεια του στα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να εκκινήσει έκτος της πρώτης σειράς. Έτσι, ο Χάμιλτον κερδίζει μια θέση. Οι οδηγοί και οι ομάδες προετοιμάζονται τώρα για τον αγώνα σπριντ αύριο, όπου ο Φερστάπεν χρειάζεται μόνο τρεις βαθμούς για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για τρίτη συνεχή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για το format του σπριντ αγώνα από το 2023, το σπριντ του Σαββάτου γίνεται πλέον αυτόνομο χαρακτηριστικό στα τριήμερα των Grand Prix που περιλαμβάνουν αυτόν τον αγώνα. Ο αυριανός αγώνας του Κατάρ θα έχει διάρκεια 19 γύρων. Πριν από αυτόν τον αγώνα, θα διεξαχθεί ένα “Sprint Shootout”, μια πρόσθετη περίοδος δοκιμών που θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του σπριντ.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης στο Κατάρ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ