Ο Άποστολος Χρήστου δηλώνει: «Δικαίωση για το μετάλλιο, θα διορθώσω τα λάθη εν όψει Ολυμπιακών»

Ο Άποστολος Χρήστου δηλώνει: «Δικαίωση για το μετάλλιο, θα διορθώσω τα λάθη εν όψει Ολυμπιακών»

Αν και ο χρόνος του (53.36) δεν τον ικανοποίησε, ο Απόστολος Χρήστου αισθάνεται ευχαριστημένος για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο στη Ντόχα.

Ως ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Χρήστου χαρακτηρίζει τη σημερινή επιτυχία ως «δικαίωση» και υπόσχεται να διορθώσει τα λάθη του, προκειμένου να είναι ακόμη πιο γρήγορος και ανταγωνιστικός στο μέλλον, ξεκινώντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο 28χρονος αθλητής αναφέρει ότι προτού έρθει στη Ντόχα είχε σκοπό να σημειώσει πιο καλό χρόνο, κοντά στο προσωπικό του ρεκόρ (52.09) ή ακόμη και καλύτερο, αλλά δεν τα κατάφερε. Αναφέρει επίσης ότι έκανε κάποια λάθη στον αγώνα, όπως το χτύπημα του χεριού δύο φορές στη διαδρομή πριν από τη στροφή, το οποίο επηρέασε το ρυθμό του. Παρόλα αυτά, κατάφερε να τερματίσει δυνατά και να ανέβει στο βάθρο, πράγμα που ήταν το ουσιαστικό. Ο ίδιος τονίζει ότι στον τελικό πρώτα κοιτάς τη θέση σου και μετά την επίδοσή σου.

Σχετικά με την προηγούμενη εμπειρία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στη Βουδαπέστη, όπου σημείωσε ρεκόρ αγώνων στον ημιτελικό αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοση του στον τελικό, αναφέρει ότι το χάλι της πέμπτης θέσης ήταν μία δικαίωση. Έχοντας λάβει μέρος σε τελικούς από το 2019 στην Κορέα, όπου τερμάτισε ως όγδοος στα 50μ. ύπτιο, αναφέρει ότι στο τέλος αυτό που μένει είναι το μετάλλιο και το βάθρο. Πλέον, σχεδιάζει να αναλύσει τα λάθη του και να τα διορθώσει όλα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέροντας τον αγώνα ως ένα μάθημα και μία πολύ ουσιαστική στιγμή της καριέρας του, καθώς αποτελεί το πρώτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Χρήστου δηλώνει επίσης ότι η επιτυχία του σήμερα αυξάνει την αυτοπεποίθησή του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού κολύμπησε ταχύτερα από χθες. Προσθέτει ότι το χάλι του αποτελεί απόδειξη ότι ήταν καλύτερος από χθες και ότι το μετάλλιο τον ανταμείβει.

Τέλος, εκφράζει την ικανοποίησή του για το καλό κλίμα στην ελληνική αποστολή, αναφέροντας ότι είναι από τα καλύτερα που έχει βιώσει στην δεκαετή πορεία του στην κολύμβηση. Επισημαίνει ότι έχουν δημιουργηθεί δεσμοί σαν ομάδα και ότι υπάρχει υποστηρικτική ατμόσφαιρα, κάτι που επηρεάζει θετικά τις επιδόσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ