Ο Γιώργος Τσαμποδήμος κερδίζει μετάλλιο στο kickboxing των Ευρωπαϊκών Αγώνων

Ο Γιώργος Τσαμποδήμος κερδίζει μετάλλιο στο kickboxing των Ευρωπαϊκών Αγώνων

Ο Γιώργος Τσαμποδήμος Λεωβάρης κέρδισε μετάλλιο στο kickboxing των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Στο Point Fighting των Ανδρών στην κατηγορία -63kg, επικράτησε με 2-0 του Τούρκου Οζντεμίρ και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Το Σάββατο (1/7, 12.00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Ρόλαντ Βίιτσιαν για να μπει στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή (2/7). Μετά το μετάλλιο του Τσαμποδήμου, η Ελλάδα έφτασε τα 16 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων δύο χρυσών, τεσσάρων αργυρών και εννέα χαλκών.

Στην Ξιφασκία, η γυναικεία ομάδα σπάθης κατέκτησε την 7η θέση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και κέρδισε πολλούς πόντους για την Ολυμπιακή πρόκριση. Με τη Δώρα Γκουντούρα, τη Δέσποινα Γεωργιάδου, τη Κλαίρη Μπένου και τη Μαρίνα Παΐζη, νίκησαν με 45-35 τη δυνατή ομάδα της Ουκρανίας και προκρίθηκαν στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, αρχικά ηττήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν με 45-29, αλλά στη συνέχεια διεξήγαγαν μια αναμέτρηση με τη Γερμανία για την 7η θέση και κατάφεραν να κερδίσουν με 45-43. Με τη συμμετοχή της ομάδας της σπάθης, ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο να παρακολουθεί όλους τους αγώνες και να συγχαίρει τα κορίτσια στο τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ