«Μεταγραφή ενίσχυσης για τον Ολυμπιακό στο χάντμπολ»

«Μεταγραφή ενίσχυσης για τον Ολυμπιακό στο χάντμπολ»

Η ηγεσία του Ολυμπιακού αποφάσισε γρήγορα για την κενή θέση του προπονητή της ομάδας ανδρών στο χάντμπολ μετά την αποχώρηση του Νίκου Γραμματικού.

Ο Πειραιώτικος σύλλογος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζέλικο Μπάμπιτς, ένα μεγάλο όνομα στον χώρο, με πλούσιο αθλητικό παρελθόν.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Ζέλικο Μπάμπιτς, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας χάντμπολ. Ο Κροάτης προπονητής (γεννημένος στις 19/5/1972) έχει εντυπωσιακή πορεία με πολλές διακρίσεις στον ενεργητικό του».

Ο Ζέλικο Μπάμπιτς έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία με την εθνική ομάδα της Κροατίας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων χαλκένιων μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης, έχει ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ανάμεσα στις ομάδες που έχει εργαστεί και τα επιτεύγματά του συγκαταλέγονται οι Meshkov Brest και Gorenje Velenje. Επίσης, έχει εργαστεί στην Pelister και την Podravka Koprivnica πριν από την άφιξή του στον Ολυμπιακό.

Ως προπονητής, εκφράζει τη χαρά του για τη νέα του πρόκληση στον Ολυμπιακό και τονίζει τη φιλοδοξία του για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Προηγούμενες ομάδες:

2007-08: RA Balić-Metličić (Κροατία)

2008-09: RK Metković (Κροατία)

2009: RK Krško (Σλοβενία)

2009-11: RK EMC Split (Κροατία)

2010-13: Εθνική Κροατίας

2013-15: HC Meshkov Brest (Λευκορωσία)

2015-17: Εθνική Κροατίας

2017-18: RK Gorenje Velenje (Σλοβενία)

2020-22: RK Eurofarm Pelister (Βόρεια Μακεδονία)

2022-23: RK Podravka Koprivnica (Κροατία)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ