Μαρία Σάκκαρη: «Επιτέλους, μπορώ να βουλώσω τους επικριτές μου!»

Μαρία Σάκκαρη: «Επιτέλους, μπορώ να βουλώσω τους επικριτές μου!»

«Είναι δύσκολο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες» ήταν τα λόγια της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία δεν κρύβει την συγκίνησή της μετά τον αποκλεισμό της από το US Open τένις τουρνουά.

Τώρα, μετά από περίπου έναν μήνα, είναι ξανά στα πρώτα πλάνα, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη καριέρα της νίκη.

Κερδίζοντας με εξαιρετική εμφάνιση την Αμερικανίδα Καρολάιν Ντολχάιντ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την κούπα στη Γουαδαλαχάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Μαρία είχε την ευκαιρία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους επικριτές της.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top 10. Όλοι έλεγαν «είναι Top 10, Top 5, Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δεν θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα», δήλωσε η Σάκκαρη.

Όσον αφορά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε πρόσφατα, αναφέρθηκε: «Ήταν δύσκολο, δεν το αρνούμαι. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω για το πόσο δύσκολο ήταν τους τελευταίους μήνες, έχω πει αρκετά. Η περίοδος αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν και είμαι σημαντικό που κατάφερα να επιστρέψω και να βρω τρόπο να είμαι χαρούμενη στο γήπεδο και πάλι. Αυτό ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου αυτήν την εβδομάδα και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Είμαι ευτυχής που βρήκα τον δρόμο μου αυτήν την εβδομάδα και ότι συνέβη εδώ στην Γουαδαλαχάρα».

Όταν ρωτήθηκε αν η περυσινή ήττα της στον τελικό απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα στο Μεξικό τη βοήθησε στην παρούσα επιτυχία, απάντησε: «Δεν νομίζω. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή σεζόν. Είναι παρελθόν. Έχουν περάσει 12 μήνες. Έχει να κάνει με το πώς έπαιξα αυτήν την εβδομάδα, πώς ήμουν ψυχολογικά. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Δεν σκεφτόμουν την περσινή χρονιά, ούτε επηρέασε το παιχνίδι μου. Απλά ένιωθα ότι σήμερα ήμουν έτοιμη και το έκανα», δήλωσε.

«Σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, διότι δεν έχω έχω χρόνο να το συνειδητοποιήσω και να χαλαρώσω και απλά να το απολαύσω. Σίγουρα αύριο και μεθαύριο θα είναι δύο πολύ χαρούμενες μέρες. Είμαι ευγνώμων που συνέβη εδώ. Το έχω πει πολλές φορές αυτήν την εβδομάδα ότι απολαμβάνω τον χρόνο μου εδώ. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ, ήταν εκπληκτικό», συνέχισε η Σάκκαρη.

Όταν ρωτήθηκε τι δυσκολεύει περισσότερο τις αντίπαλούς της, απάντησε: «Το μαχητικό μου πνεύμα, το γεγονός ότι δεν τα παρατάω, το σταθερό μου παιχνίδι. Είμαι αθλητική και είναι δύσκολο να με περάσεις», είπε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν το Μεξικό φέρνει γούρι στους Έλληνες, διότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επίσης κέρδισε φέτος στο Λος Κάμπος, απάντησε με χαμόγελο: «Μάλλον. Νομίζω ότι παίζω πάντα καλά εδώ. Το μέρος ταιριάζει στο παιχνίδι μου. Είμαι χαρούμενη που φέτος κέρδισαν δύο Έλληνες τουρνουά στο Μεξικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ