Μαραθώνιος 2023: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια των Μ.Μ.Μ και κλειστοί δρόμοι ενόψει των αγώνων δρόμου

Μαραθώνιος 2023: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια των Μ.Μ.Μ και κλειστοί δρόμοι ενόψει των αγώνων δρόμου

Ο Μαραθώνιος του 2023 θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες και όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία στους δρόμους και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των αγώνων δρόμου. Τις ημέρες αυτές, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου σε διάφορες τοποθεσίες της Αθήνας, ενώ θα υπάρξουν επίσης αλλαγές και περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων και των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, 11.11.2023, θα υπάρχουν δύο αγώνες δρόμου κατά τις ώρες 17:00 έως 20:00, προς το Παναθηναϊκό Στάδιο. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος την Κυριακή 12.11.2023 ανάμεσα σε άλλες δρόμους στη Μαραθώνα και άλλες περιοχές των Δήμων. Οι αγώνες αυτοί θα επιφέρουν αλλαγές στην κυκλοφορία, αλλά και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, θα υπάρξουν προσωρινές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της διαδρομής των αγώνων, στην περιοχή από την Παλλήνη έως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι κυκλοφοριακές αλλαγές θα επηρεάσουν επίσης τα δρομολόγια των λεωφορείων και του τραμ, καθώς και των Ι.Χ.Ε. οχημάτων. Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθορίζουν την κατεύθυνση κυκλοφορίας, το όριο ταχύτητας και τους δρόμους που θα είναι ανοιχτοί για κυκλοφορία.

Επίσης, θα υπάρξουν περιορισμοί και απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε διάφορες περιοχές κατά τη διάρκεια των αγώνων δρόμου.

Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από την Παρασκευή 10.11.2023 έως την Κυριακή 12.11.2023.Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες οδούς της περιοχής, όπως η λεωφόρος Βασ. Αμαλίας, η Λεωφόρος Συγγρού και η Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου. Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και το πάρκινγκ των οχημάτων σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Αρχιμήδου και στην Ηρ. Αττικού. Επίσης, προτείνονται εναλλακτικά μονοπάτια κυκλοφορίας λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία. Τέλος, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι οδηγοί Ε.Π.Η.Ο. δεν επιτρέπεται να διασχίζουν τη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες που λαμβάνει χώρα ο αγώνας.

Ανακοίνωση σχετικά με την κυκλοφορία στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω αγώνων δρόμου. Συγκεκριμένα:

– Προς κατεύθυνση Διαβατών, Λεωφ. Λαυρίου:

Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λπ.

– Προς Χαλάνδρι, Βριλήσσια και άλλες περιοχές:

Κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λ. Λαυρίου – κάθετη διασταύρωση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λπ.

– Προς Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λπ.:

Δεξιά Λ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν τον κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου – αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.

– Προς νότια προάστια:

Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λ. Λαυρίου – δεξιά Λ. Κορωπίου / Βάρης κ.λπ.

– Από Μαραθώνα προς βόρεια προάστια – Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

– Από Νέα Μάκρη προς βόρεια προάστια:

Μέσω Λ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε το Σάββατο 11/11/2023 από τις 07:00 έως τις 23:00 και την Κυριακή 12/11/2023 από τις 07:00 έως τις 19:00 στο Κέντρο Επιχειρήσεων Μαραθώνιου στα τηλέφωνα:

– 210 8708 237,

– 210 8708 238,

– 210 8708 239.

Η Αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους, προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης, παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τροχονόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ