Λεκλέρ: «Είχαμε να κάνουμε 1-2 από το Μπαχρέιν του 2022, είναι φοβερό που το καταφέραμε και πάλι»

Λεκλέρ: «Είχαμε να κάνουμε 1-2 από το Μπαχρέιν του 2022, είναι φοβερό που το καταφέραμε και πάλι»

Η ομάδα της Ferrari πέτυχε μία εντυπωσιακή επιστροφή στις νίκες στο Grand Prix της Αυστραλίας, κατακτώντας την πρώτη και δεύτερη θέση με τον Κάρλος Σάινθ και τον Σαρλ Λεκλέρ αντίστοιχα.

Ο οδηγός από το Μονακό μίλησε για τη σπουδαία αυτή επιτυχία της ομάδας, επισημαίνοντας πως ήταν κάτι που προσπαθούσαν να επιτύχουν από τον αγώνα του Μπαχρέιν του 2022, τονίζοντας τη χαρά που τους έδωσε η επιτυχία.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, κυρίως για την ομάδα. Όντως, είχαμε να κάνουμε 1-2 ατ Μπαχρέιν του 2022, κάτι που μου φέρνει όμορφες αναμνήσεις. Είναι υπέροχο που το καταφέραμε και πάλι. Ο Κάρλος έκανε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο και έδωσε ρέστα στον αγώνα.

Εγώ αντιμετώπισα δυσκολίες με τα πρώτα ελαστικά σκληρής σύστασης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν τα κατάφερα καλά με τη διαχείρισή τους. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, η κατάσταση βελτιώθηκε. Το 1-2 αποτέλεσε το κορυφαίο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε σήμερα».

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση με τον Σάινθ: «Δεν είχα τη δυνατότητα να ανατρέψω την κατάσταση με τον Σάινθ, καθώς στην πρώτη περίοδο του αγώνα ήμουν αναγκασμένος να υπερασπιστώ τη θέση μου και να κάνω αλλαγή ελαστικών αρκετά νωρίς. Από εκεί και πέρα, ο Κάρλος πήρε προβάδισμα ως προς την ταχύτητα και εγώ είχα προβλήματα με τα ελαστικά. Μετά την πρώτη στάση στα pits, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ. Ο Κάρλος έκανε καλύτερη δουλειά και ήταν αξιόλογος της νίκης. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ