Λεκλέρ: «Δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς χαρούμενοι – Η αναβάθμιση κάνει ακριβώς αυτό που περιμέναμε»

Λεκλέρ: «Δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς χαρούμενοι – Η αναβάθμιση κάνει ακριβώς αυτό που περιμέναμε»

Η ομάδα της Ferrari δεν κατάφερε να καταλάβει θέσεις στην πρώτη τριάδα στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Ίμολα, με τον Σαρλ Λεκλέρ να ξεκινά από την τέταρτη θέση και τον Κάρλος Σάινθ από την πέμπτη.

Ο πιλότος από το Μονακό μίλησε για την πορεία τους τις τελευταίες ημέρες και αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που έχει εφαρμόσει η ομάδα στο μονοθέσιό της.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ:

«Δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς ικανοποιημένοι. Η αναβάθμιση κάνει ακριβώς αυτό που περιμέναμε, οπότε αυτό είναι πάντα ένα θετικό σημάδι.

Ωστόσο, σε μια πίστα σαν αυτή, δεν έχουμε δει ακόμα όλα τα οφέλη της αναβάθμισης και έτσι δεν έχουμε φτάσει τον στόχο μας, που ήταν η πρώτη θέση. Ο γύρος μου ήταν καλός, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Φαίνεται ότι υπήρχαν αμφιβολίες όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμων κατά τις κατατακτήριες, και είμαστε λίγο πιο μακριά από ό,τι πιστεύαμε. Πιστεύω ότι οι άλλες ομάδες είχαν χρησιμοποιήσει περισσότερα καύσιμα χθες, ή ενεργοποίησαν χαμηλότερη λειτουργία στον κινητήρα τους, ή κάτι άλλο. Πιστεύω ότι έκρυβαν λίγο περισσότερα από όσα έδειχναν».

«Στον αγώνα πιστεύω ότι είμαστε αρκετά δυνατοί. Αλλά η θέση στην πίστα είναι κρίσιμη εδώ, και ειδικά με τον περιορισμένο αέρα που διατίθεται για προσπεράσεις, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσπεράσουμε αύριο. Δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας, αλλά πρέπει να στοχεύουμε στη νίκη».

«Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, και εγώ και ο Κάρλος ήμασταν περίεργοι, διότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στις στροφές 2-3 ή στο πρώτο κομμάτι της πίστας. Η διαχείριση των ελαστικών είναι κρίσιμη, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά».

«Το νέο πακέτο βελτίωσης του μονοθεσίου πρέπει να δούμε πώς λειτουργεί στις επόμενες διοργανώσεις, μπορεί να χρειαστούν λίγο καιρό πριν αξιολογήσουμε σωστά τις αλλαγές. Έχουμε ακόμα πολλόν να παλέψουμε και είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε τον τρόπο να βελτιωθούμε».

«Ήταν μια λίγο χειρότερη ημέρα από ό,τι περιμέναμε; Ίσως λίγο. Περιμέναμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Η σεζόν είναι ακόμα μακριά, έχουμε ακόμα πολλές ιδέες για να βγάλουμε το μέγιστο από αυτό το πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρουμε στις επόμενες κούρσες, γεγονός που είναι κρίσιμο για το υπόλοιπο της σεζόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ