Κουγιουμτσίδης: Πάλη για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Κουγιουμτσίδης: Πάλη για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης θα δώσει αύριο μάχη για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -74 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών. Στο πρώτο του παιχνίδι, ο ελληνικός πρωταθλητής αντιμετώπισε τον ασημένιο Ολυμπιονίκη από το Τόκιο, Μαγκομεντκαμπίμπ Καντιμαγκομέντοφ, και νίκησε με 7-6 μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην τελευταία στιγμή.

Στους “32”, ο Κουγιουμτσίδης νίκησε εύκολα τον αντίπαλο από το Πουέρτο Ρίκο με 12-3, ενώ στον επόμενο γύρο κέρδισε τον Ισραηλινό αντίπαλο Φαϊνσίλβερ.

Στα προημιτελικά έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο Σαλκαζάνοφ. Μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση που κρίθηκε υπέρ του Κουγιουμτσίδη με 4-3, ο Έλληνας παλαιστής προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Στους ημιτελικούς, ο Κουγιουμτσίδης αντιμετώπισε τον Αμερικανό αντίπαλο Ντέικ. Μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ο Έλληνας παλαιστής ηττήθηκε με 4-1 και προκρίθηκε στον “μικρό” τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή των αγώνων ρεπεσάζ.

Στο πρώτο παιχνίδι των ρεπεσάζ, θα αγωνιστούν οι Εβλόεφ (Τατζικιστάν) και Καϊπάνοφ (Καζακστάν). Ο νικητής αυτού του αγώνα θα αναμετρηθεί με τον Ιάπωνα Τακατάνι. Όποιος κερδίσει αυτόν τον αγώνα, θα αναμετρηθεί με τον Κουγιουμτσίδη για το χάλκινο μετάλλιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις πρώτοι παίκτες καθώς και ο νικητής του δεύτερου ζευγαριού θα εξασφαλίσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ