Και τα δύο γήπεδα θα είναι έτοιμα το 2026

Και τα δύο γήπεδα θα είναι έτοιμα το 2026

Το μεσημέρι της 19ης Απριλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός παραχώρησαν μια συνέντευξη Τύπου σχετικά με το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό όσο και το έργο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα ολοκληρωθούν το 2026. Επισημάνθηκε ότι το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των δύο γηπέδων είναι υποχρεωτικό, καθώς διαφορετικά θα χαθούν τα χρήματα.

Η άδεια προέγκρισης για κατεδαφίσεις έχει ήδη έγκριση, και επιπλέον οικονομικοί πόροι έχουν διατεθεί, με τις εργασίες κατεδάφισης να αναμένεται να ξεκινήσουν στον Βοτανικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η κανονική άδεια αναμένεται να εκδοθεί το καλοκαίρι. Όσον αφορά τον χώρο του Ερασιτέχνη, όλες οι απαλλοτριώσεις και οι πρόδρομες εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τόνισε πως το έργο παίρνει ώθηση και πως επιτέλους ξεκινούν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτήν την αρχή.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανέφεραν τις εξελίξεις και τα επόμενα βήματα για τα έργα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών. Τελικός στόχος είναι η ολοκλήρωση και λειτουργία και των δύο γηπέδων μέχρι το 2026.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι πρόκειται να παραχθούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τον καθαρισμό γύρω από το γήπεδο. Σε γενικές γραμμές, οι δημοτικές αρχές επισημαίνουν τη σημασία των έργων στην προσπάθειά τους να ανανεώσουν την περιοχή. Όλες οι διαδικασίες προχωρούν με φροντίδα για να επιτευχθούν οι προθεσμίες και οι στόχοι που έχουν τεθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ