Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Η εξαιρετική σταδιοδρομία, ο γάμος με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και η τραγωδία με τον μικρό Φίλιππο (βίντεο)

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Η εξαιρετική σταδιοδρομία, ο γάμος με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και η τραγωδία με τον μικρό Φίλιππο (βίντεο)

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, καθώς άφησε τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς, θλίβοντας τον κόσμο του βόλεϊ.

Η Ντουμιτρέσκου γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977 και σε ηλικία 20 ετών άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα των Βριλησσίων (1997-2003), για να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2003 στον Παναθηναϊκό.

Η λαμπερή καριέρα

Με ύψος 1,86 μέτρα, αγωνίστηκε στη θέση της διαγωνίου, αρχικά στην ομάδα της Ντάτσια Πιτέστι στη Ρουμανία. Ήταν διεθνής με την εθνική Ρουμανίας κάτω των 20 ετών από το 1992 και με την εθνική ομάδα γυναικών. Έφτασε στην Ελλάδα το 1997 και αγωνίστηκε με τους Βριλησσίους (ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδας), ενώ το 2003 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό (6 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδος).

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2010 μετά από 25 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους. Επανήλθε το 2013 και έπαιξε για μία σεζόν με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Κατέκτησε συνολικά 7 πρωταθλήματα Α1 Γυναικών και 8 Κύπελλα Ελλάδας, με πλούσια διακρίσεις.

Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, κατακτώντας αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005.

Το 2015 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και απέκτησε δίπλωμα προπονήτριας. Το 2020 ξεκίνησε προπονήσεις με τη Σίμπιου στις ηλικίες έως 13 ετών στη Ρουμανία.

Ο γάμος με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και η απώλεια του μικρού Φίλιππου

Παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ολυμπιονίκη τάεκβοντο. Έχουν έναν γιο, τον Φίλιππο.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει, με τη Ρούξι να ζει στη Ρουμανία ως προπονήτρια βόλεϊ. Επιπλέον, είχε ρόλο ambassador του Παναθηναϊκού στη χώρα.

Σε ενάμιση χρόνο, ο μικρός Φίλιππος έχασε και τους δύο γονείς του, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ