Η πρόβλεψη του Κύργιου και ο δύσβατος δρόμος του Τσιτσιπά (φωτογραφίες + βίντεο)

Η πρόβλεψη του Κύργιου και ο δύσβατος δρόμος του Τσιτσιπά (φωτογραφίες + βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Λούκα Βαν Άσε για τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν και κέρδισε τον Γάλλο με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-4), εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους “16”.

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας επέδειξε απόλυτη αφοσίωση στο κόρτ και κατέκτησε τον αντίπαλό του με αριστουργηματικό τρόπο, ιδίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ που κέρδισε χωρίς να χάσει κανένα γκέιμ.

Η εμφάνισή του αναβιώνει την αίγλη που είχε στα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί απειλή ακόμα και για παίκτες του top-10, όπως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μετά από μερικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι ο Τσιτσιπάς επανήλθε δυναμικά και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους και να διεκδικήσει τίτλους στα μεγάλα τουρνουά, όπως το Αυστραλιανό Όπεν.

<iframe title="How Did Stefanos Tsitsipas Win This!? | Australian Open 2024″ src=”https://www.youtube.com/embed/ufTRlBgOsVc?feature=oembed” width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Ο Νικ Κύργιος πρόσφατα δήλωσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως θεωρεί ότι ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει το φετινό Αυστραλιανό Όπεν.

Όταν ρωτήθηκε για αυτή τη δήλωση, ο Τσιτσιπάς απάντησε ότι την εκτιμά αλλά δεν την δίνει μεγάλη σημασία, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο να ακολουθήσει τη δική του πορεία και να προχωρήσει στη σωστή κατεύθυνση.

Φριτζ και… Τζόκοβιτς

Παρά την εντυπωσιακή νίκη του επί του Λούκα Βαν Άσε, ο Τσιτσιπάς γνωρίζει ότι έχει μπροστά του μια δύσκολη πορεία. Στους “16” θα αντιμετωπίσει τον αμερικανό Τέιλορ Φριτζ, ο οποίος απέκλεισε με 3-1 σετ τον Φαμπιάν Μοροζάν. Αυτό θα είναι το πέμπτο παιχνίδι μεταξύ τους με τον Τσιτσιπά να έχει το προβάδισμα (3-1).

Αν καταφέρει να νικήσει τον Φριτζ, στα “8” θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο αντιμετώπισε στον περσινό τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και ηττήθηκε από αυτόν. Ξεκάθαρο είναι ότι η πρόβλεψη του Κύργιου είναι ένα παράσημο, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται δύσκολο να επιβεβαιωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ