Η πολλαπλή αντίθεση που πληγώνει

Η πολλαπλή αντίθεση που πληγώνει

Στο γραφείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα γίνει παρουσίαση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” την Τετάρτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει από τις ακτίνες του ηλίου μετά την επίκληση της πρωθιέρειας στο θεό του ηλίου, Απόλλωνα, στο ναο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την 16η Απριλίου 2024 θα γίνει η τελετή και μετά την ελληνική λαμπαδηδρομία σε όλη την Ελλάδα, η φλόγα θα παραδοθεί στη γαλλική αντιπροσωπεία στις 26 του ίδιου μήνα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί ένα εμβληματικό σύμβολο οικουμενικότητας και ζωτικότητας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ενώ φωτίζει την προσπάθεια των αθλητών για συμμετοχή και διάκριση στους αγώνες.

Ταυτόχρονα, μια μεγάλη αντίθεση είναι ορατή στην Ελλάδα, η χώρα που δημιούργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους Έλληνες αθλητές να ετοιμάζονται με αντίξοες συνθήκες για τους αγώνες.

Στις φυλασσόμενες εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά, άγνωστοι έκλεψαν καλώδια 250 μέτρων που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα ανοιχτά γήπεδα, θετικά επηρεάζοντας τις προπονήσεις των αθλητών.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι λόγω της κλοπής του κεντρικού καλωδίου ρεύματος, το σύστημα φωτισμού του ανοιχτού προπονητηρίου στίβου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Έχουν δρομολογηθεί εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των πυλώνων φωτισμού.

Επιπλέον, το ΟΑΚΑ έχει “κλείσει”, προκαλώντας προβλήματα στους αθλητές. Αυτή η κατάσταση δείχνει την αδιαφορία προς την προετοιμασία των αθλητών και το πρόβλημα διαχείρισης των αθλητικών υποδομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ