Η Κύρια Δυσκολία του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αγώνας για τον 1ο Θέση (βίντεο)

Η Κύρια Δυσκολία του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αγώνας για τον 1ο Θέση (βίντεο)

Έκπληξη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Indian Wells, με τον Σέρβο τενίστα να ηττάται από τον Ιταλό Λούκα Νάρντι, Νο. 123 παγκοσμίως στην κατάταξη της ATP. Ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τζόκοβιτς και κέρδισε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3), προκρινόμενος στους «16» και αποκαλύπτοντας τα προβλήματα του Σέρβου.

Ο Τζόκοβιτς αποφάσισε να μη συμμετέχει σε πολλά τουρνουά τα τελευταία χρόνια.

Παίζει μόνο σε Grand Slams και τα σημαντικότερα τουρνουά, όπως τα Masters, αγνοώντας τα πιο μικρά τουρνουά που πραγματοποιούνται παγκοσμίως.

Μια απόφαση που όμως έχει κόστος, καθώς η έλλειψη αγώνα και η αποχή του από το τουρ δεν του επιτρέπουν να βρει ρυθμό, παρά τις έντονες προπονήσεις. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που τον «τροφοδοτεί» και τον κάνει καλύτερο, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν τενίστα σαν τον Τζόκοβιτς, έναν θρύλο του αθλήματος.

Ο 36χρονος ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στο United Cup και στο Αυστραλιανό Όπεν, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ και στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Indian Wells, φέρνοντας αμφιβολία στις επιδόσεις του.

Κόντρα στον Λούκα Νάρντι απογοητεύτηκε, ενώ ο νεαρός απήγαγε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. Η μάχη για την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη συνεχίζεται, με τον Τζόκοβιτς να προσβλέπει στη διατήρησή της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ