Η κλήρωση για την 8άδα του Europe Cup και η Μπογκόρια του Γκιώνη

Η κλήρωση για την 8άδα του Europe Cup και η Μπογκόρια του Γκιώνη

Την περασμένη Παρασκευή 22/12, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών, καθώς και του Europe Cup των ανδρών και γυναικών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η πολωνική ομάδα της Μπογκόρια Γκρότζισκ, υπό τον Παναγιώτη Γκιώνη, έμαθε τον αντίπαλό της στο Europe Cup.

Όπως συνέβη και πέρσι, φέτος θα αντιμετωπίσει ξανά την Γκβιάζντα Μπιντγκόζ από την Πολωνία. Η επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU). Ο Γκιώνης είναι ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος που συνεχίζει στο Europe Cup για την περίοδο 2023-2024.

Η Μπογκόρια ξεκίνησε τη φετινή της πορεία από τον 2ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και, με 2 νίκες και 2 ήττες, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην τελική 8άδα του Europe Cup, όπως είχε πετύχει και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί η αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πλέον προκρίνονται στην τελική 4άδα μόνο οι νικήτριες ομάδες των ομίλων. Την περίοδο του 2022, η Μπογκόρια είχε αγωνιστεί εναντίον της Μπιντγκόζ σε ένα διπλό πολωνικό παιχνίδι και είχε προκριθεί στα ημιτελικά. Στη συνέχεια, αποκλείστηκε από την επίσης πολωνική Ντζιάλντοβο και ο τίτλος του Europe Cup κατακτήθηκε από τη γαλλική ομάδα Ενεμπόν, με τη συμμετοχή του Γιάννη Σγουρόπουλου.

Την περίοδο 2021-2022, η Μπογκόρια είχε φτάσει επίσης στα ημιτελικά του Europe Cup, αποκλείοντας τη Ρόσκιλντε από τη Δανία, με τη βοήθεια του κορυφαίου Έλληνα πινγκπονίστα. Στα ημιτελικά, η πορεία της σταμάτησε από την ιταλική Απουάνια Καράρα.

Φέτος, η Μπογκόρια επιθυμεί να φτάσει ακόμη πιο μακριά. Κατάφερε να προκριθεί ως το απόλυτο φαβορί στην τελική 8άδα και εάν καταφέρει να ξεπεράσει την Μπιντγκόζ, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά είτε την Όρλις 1924 από την Πολωνία, είτε την γαλλική Ποντουάζ Σερζί, πρώην νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ακριβείς ημερομηνίες των διπλών προημιτελικών θα γίνουν γνωστές στη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ