Η Ιόλη Μυτιληναίου: Μια Ελληνίδα αμαζόνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιόλη Μυτιληναίου: Μια Ελληνίδα αμαζόνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η 26χρονη Ιόλη Μυτιληναίου εξασφάλισε με το σπαθί της την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, γράφοντας ιστορία για την ελληνική ιππασία.

Είναι η δεύτερη αμαζόνα που αποκτά εισιτήριο για Ολυμπιακούς μετά την Χάιντι Αντικατσίδη. Η πρόκρισή της σημαίνει πολλά για την ελληνική ιππασία, ιδίως σε μια περίοδο όπου δεν το περίμενε κανείς!

Η Ιόλη αφιερώνει τη ζωή της στην ιππασία, με τον όνειρο της να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα αγωνίσματα για χρόνια. Πρώτα όμως θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ένα όνειρο που πραγματοποιείται στα 27 της.

db30a5c6 0c09 4872 b27e 89ca2a03bff2

Στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, οι προπονητές της, αλλά και όλη η ελληνική ομάδα, την υποστήριξαν.

Τα άλογα είναι η αδυναμία της. Γι’ αυτό, όσο και κλισέ κι αν ακούγεται, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δουλεύει με το ζώο που αγαπά περισσότερο. Και προσπαθεί να βελτιώνεται, τόσο ως ιππέας όσο και ως δάσκαλος, έχοντας ως στόχο να φέρει υπερηφάνεια στη χώρα της.

54447e70 83af 449f 8245 d98abc482910

Η διακριτική της πορεία, η αφοσίωσή της στην ιππασία και η αγάπη της για τα άλογα την οδήγησαν στο πολυπόθητο “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Καλή επιτυχία λοιπόν στην Ιόλη Μυτιληναίου στο Παρίσι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ