Η επιστροφή της Formula 1 στο Λας Βέγκας μετά από 41 χρόνια

Η επιστροφή της Formula 1 στο Λας Βέγκας μετά από 41 χρόνια

Η επιστροφή της Formula 1 στην παγκόσμια πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας, το Λας Βέγκας, αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Το Grand Prix του Λας Βέγκας που ξεκινά στις 22:00 τοπική ώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ορίζεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους θεατές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Las Vegas Grand Prix, Inc., ολόκληρη η πόλη έχει χαρτογραφηθεί με 23 διαφορετικές διαμορφώσεις πίστας, με την τελική απόφαση για τη διαδρομή 3,8 μιλίων και 17 στροφών να έχει ληφθεί στις αρχές του 2022.

Η πίστα θα διασχίζει το Strip, τη διάσημη λεωφόρο του Λας Βέγκας, και αναμένεται να προσφέρει μια μοναδική θέα συνδυάζοντας την ταχύτητα των αυτοκινήτων με το λαμπρό νυχτερινό τοπίο της πόλης.

Ο επικεφαλής της επίδοσης των μονοθεσίων της Formula 1, Craig Wilson, εξήγησε ότι οι οδηγοί θα φτάνουν ταχύτητες άνω των 200 μιλίων την ώρα, προσθέτοντας ότι αυτό το Grand Prix θα είναι ένα από τα λεγόμενα “street circuits” και οι ταχύτητές του θα ανταγωνιστούν αυτές της Μόντσα.

Σε προσπάθεια για τη δημιουργία της πίστας, οι υπεύθυνοι συνεργάστηκαν στενά με τους σχεδιαστές πίστας Tilke, ενώ η αμερικανική εταιρεία Liberty Media επενδύει σημαντικά για να εξασφαλίσει τη μακροχρόνια παρουσία της στο Λας Βέγκας.

Ο προωθητής του LVGP, Renee Wilm, αναφέρει επίσης ότι η τελετή έναρξης του Grand Prix θα είναι μια εκδήλωση που αναμένεται να συναγωνιστεί το σόου του ημιχρόνου του Super Bowl.

Επιμέλεια: Βασίλης Μανσόλας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ