Η επίδοση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδάτινου Πόλο

Η επίδοση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδάτινου Πόλο

Οι εθνικές ομάδες πόλο των γυναικών και των ανδρών επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα χωρίς μετάλλιο. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, Αλεξία Καμμένου και Θοδωρής Βλάχος, είναι αποφασισμένοι να διορθώσουν τα λάθη των ομάδων μας.

Ο κόουτς Βλάχος αναφέρθηκε στις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ενώ ταυτόχρονα έγινε αναφορά στα λάθη των διαιτητών που επηρέασαν την πορεία των ομάδων μας. Σημαντικές αποβολές και αμφιλεγόμενες αποφάσεις επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα.

Η επιθετική αντιμετώπιση των ομάδων μας από τους διαιτητές σε κρίσιμα παιχνίδια κατέστησε την κατάσταση πιο δύσκολη. Οι τεχνικές αποφάσεις σε κάθε αγώνα επηρέασαν την πορεία των Εθνικών μας ομάδων.

Η συντριπτική επίδοση των ομάδων μας στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμα και από πρώην αθλητές που παρακολούθησαν τα γεγονότα από τις εξέδρες του γηπέδου.

Η επικράτηση της ισπανικής ομάδας στο τελικό του πόλο γυναικών με μια αμφιλεγόμενη απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και μέλους της World Aquatics, Κυριάκου Γιαννόπουλου, και άλλων αξιωματούχων της ελληνικής κολύμβησης.

Η απαιτητικότητα για δικαιοσύνη στις αποφάσεις, ακόμα και σε προχωρημένα χρονικά σημεία του αγώνα, αναδεικνύει την ανάγκη για διαφάνεια και αντικειμενική διαιτησία στον υδάτινο πόλο.

Ο σέβας που απαιτεί η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, σεβασμός προς την αθλητική επίδοση και δικαίωση των προσπαθειών των αθλητών, αποτελεί θεμελιώδες αίτημα για επαγγελματισμό και ανταγωνιστικότητα.

Η παρακολούθηση των αγώνων από πρώην αθλητές και αξιωματούχους αποδεικνύει τη σημασία του υδάτινου πόλο για την ελληνική κοινότητα και την ανάγκη διαφάνειας και σεβασμού προς τους αθλητές μας.

Το σύνολο των γεγονότων απαιτεί αντίδραση από την ελληνική αθλητική κοινότητα και από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, έναν αξιόλογο εκπρόσωπο της στον χώρο του υδάτινου πόλο.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ