Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση με 33 μετάλλια – Η Ιταλία πρώτη και η Ισπανία τρίτη

Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση με 33 μετάλλια – Η Ιταλία πρώτη και η Ισπανία τρίτη

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες “Ηράκλειο 2023” δεύτερη στον πίνακα μεταλλίων με συνολικά 33 μετάλλια (13 χρυσά, 10 ασημένια και 10 χάλκινα). Η Ιταλία κατέκτησε την πρώτη θέση με 42 μετάλλια (13 χρυσά, 16 ασημένια και 13 χάλκινα), ενώ η Ισπανία βρέθηκε στην τρίτη θέση με 20 μετάλλια (12 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα).

Σήμερα, τελευταία ημέρα των Αγώνων, η Ελλάδα πρόσθεσε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της τεχνικής κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα που διεξήχθη στην παραλία του Karteros Beach Sports Center.

Οι Αγώνες διεξήχθησαν σε τέσσερις εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο: στο Karteros Beach Sports Center, στο Ε.Α.Κ.Η., στην Αμμουδάρα και στη Μαρίνα. Οι αγώνες διακρίθηκαν για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και αγωνιστικότητας.

Οι επόμενοι 4οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες θα διοργανωθούν από κοινού από τις πόλεις Λαγκόα και Πορτιμάο στην Πορτογαλία. Η τελετή παράδοσης της σημαίας των Αγώνων πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο της προηγούμενης πόλης και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Το τουρνουά της τεχνικής κολύμβησης ήταν ένα από τα πρωταγωνιστικά αγωνίσματα. Ο Έλληνας Μάριος Αρμούτσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών με χρόνο 38:43.5. Στις γυναίκες, η Ελληνίδα Σοφία-Αναστασία Τσιάνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στο beach volley, η Ελληνίδα ομάδα τερμάτισε 3η και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ