Η Δώρα Γκουντούρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Δώρα Γκουντούρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στο παγκόσμιο κύπελλο “Ακρόπολις”, η Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο ξίφος. Με 174 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη, εξασφαλίζει την ατομική πρόκριση παρά την έκβαση του τελευταίου αγώνα στο παγκόσμιο κύπελλο στο Βέλγιο. Θα είναι η δεύτερη φορά που η Γκουντούρα θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Τόκιο το 2021, ενώ η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο και στη γυναικεία ομάδα της σπάθης για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Αντίθετα, η Δέσποινα Γεωργιάδου δεν θα καταφέρει να πάει στο Παρίσι, παρά την υψηλή κατάταξή της, και η Ελλάδα θα έχει μόνο μια ατομική συμμετοχή στην ξιφασκία σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης του Ολυμπιακού. Η κατάταξη θα διαμορφωθεί βάσει των αγωνιστικών αποτελεσμάτων και των προηγούμενων κατατάξεων, με τις κορυφαίες ομάδες όπως Γαλλία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, κ.ά. να έχουν ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή.

Σε προσωπικές δηλώσεις της, η Γκουντούρα εξέφρασε τη χαρά και τη δυσκολία της κατάστασης λόγω της μη πρόκρισης της Γεωργιάδου, ενώ ο προπονητής της υπογράμμισε τη σημασία μιας δίκαιης πρόκρισης για όλες τις αθλήτριες. Η προετοιμασία για τη συμμετοχή της Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται με στόχο την ανταγωνιστική της εμφάνιση στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ