Η δημοσίευση της Σάκκαρη για τις δυσκολίες και το 38/25 που ακολουθούν (videos)

Η δημοσίευση της Σάκκαρη για τις δυσκολίες και το 38/25 που ακολουθούν (videos)

Η εξομολόγηση της Ιγκα Σβίατεκ για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε την περασμένη σεζόν και τη βοήθεια από την ψυχολογο της, έρχεται να θέσει προς συζήτηση τον τρόπο που η πίεση αποτελεσμάτων επηρεάζει τους αθλητές.

Αυτή η συζήτηση αποτελεί απόδειξη για την δύσκολη φύση του τένις και την μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για να διατηρηθούν στην κορυφή, όπως κάνουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Η ελληνίδα τενίστρια αποκάλυψε ότι η ίδια εργάζεται με ψυχολόγο τα τελευταία χρόνια, ενώ βρισκόταν στο Μεξικό για ένα τουρνουά επίδειξης. Επισημαίνοντας πόσο θετικά επηρεάστηκε από αυτήν τη συνεργασία, αναφέρει ότι έγινε καλύτερο άτομο εντός και εκτός γηπέδου.

Η Μαρία Σάκκαρη διευκρίνισε και ότι αν κάποιος επιλέγει να συνεργαστεί με ψυχολόγο δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα, αλλά ότι επιθυμεί να γίνει καλύτερη έκδοση του εαυτού του. Έκανε λοιπόν έκκληση σε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Η αθλήτρια έχει βελτιωθεί διακριτικά τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα και εμφανίζοντας πιο ώριμη από ποτέ. Οι τακτικές προπονήσεις στο γυμναστήριο και το γήπεδο συνδυάζονται με την υποστήριξη του ψυχολόγου της.

Η ικανότητα της να αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές αποτυχίας και να επιστρέφει δυναμικά, αναγνωρίστηκε κατά την διάρκεια του περασμένου US Open, αλλά και με τον κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην 9η θέση, έχοντας 38 νίκες και 25 ήττες, και περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια κέρδη. Έκλεισε μια δύσκολη χρονιά μεταξύ προβλημάτων και αποτυχιών με την πρόθεση να αξιοποιήσει τις εμπειρίες αυτές για την επόμενη σεζόν.

Τα επόμενα βήματα

Η Μαρία Σάκκαρη σκοπεύει να ανανεωθεί πνευματικά πριν την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Το 2024 θα ξεκινήσει από το Σίδνεϊ και το United Cup με την εθνική ομάδα, πριν συμμετάσχει στο Australian Open.

Στόχος της είναι να πετύχει μια καλή εμφάνιση στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, η οποία θα την βοηθήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Με σημερινό career high την 3η θέση, ανυπομονεί να εκμεταλλευθεί την αξιοπιστία της και να επιτύχει ακόμη περισσότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ