Η ανατροπή του Σίνερ και τα “συναρπαστικά” ρεκόρ (βίντεο+φωτογραφίες)

Η ανατροπή του Σίνερ και τα “συναρπαστικά” ρεκόρ (βίντεο+φωτογραφίες)

Το πίστεψε, το πάλεψε και τα κατάφερε. Ο Γιάνικ Σίνερ κατάφερε να ανατρέψει μια δύσκολη κατάσταση στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όταν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-3), καταφέρνοντας να κερδίσει τον τίτλο του σε επίπεδο Grand Slam με απίστευτη ανατροπή (6-4, 6-4, 6-3).

Μια ιστορική στιγμή για τον ίδιο, αλλά και για τον κόσμο του τένις, που βλέπει στο πρόσωπο του Σίνερ τον ηγέτη της νέας γενιάς.

Ο 22χρονος Ιταλός τενίστας έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πορεία τους τελευταίους 12 μήνες. Μετά την κατάκτηση του Davis Cup μετά από 47 χρόνια, τον τίτλο του Αυστραλιανού Όπεν, έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατακτά τίτλο σε επίπεδο Grand Slam μετά από δεκαετίες.

Ο Σίνερ απέδειξε ότι είναι φορμαρισμένος και ξεχωρίζει στις δύσκολες στιγμές. Μετά την κατάκτηση του τίτλου δήλωσε: “Η στήριξη που λαμβάνω είναι απίστευτη. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι μπροστά σε 15.000 ανθρώπους. Ο κόσμος είναι ο λόγος που παίζουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να τους προσφέρω μια χαρά.”

Είναι ο τρίτος Ιταλός τενίστας που κατακτά major τίτλο στους άνδρες. Επίσης, αυτό ήταν το πρώτο Αυστραλιανό Όπεν από το 2014 που δεν καταλήγει σε κάποιον άλλον εκτός των Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Ο Σίνερ κατέκτησε επίσης τον τίτλο μετά από εντυπωσιακή ανατροπή από το 0-2, γεγονός που τον καθιστά το δεύτερο νεότερο τενίστα που το επιτυγχάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεντβέντεφ για δεύτερη φορά προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά δεν κατόρθωσε να κατακτήσει τον τίτλο. Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ