Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του Μάικλ Φέλπς: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του Μάικλ Φέλπς: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Ο κορυφαίος κολυμβητής Μάικλ Φέλπς, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί την αυτοκτονία. Ο Αμερικανός αθλητής κατέγραψε μοναδικές επιδόσεις στον κόσμο του κολύμβησης και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Στη συνέντευξή του, αποκάλυψε επίσης πως είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τη ψυχική υγεία, καθώς είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να τελειώσει τη ζωή του.

Εκτός από τις επιδόσεις του στην πισίνα, ο Φέλπς αποκάλυψε πως αγωνίστηκε και εκτός αυτής, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία. Μίλησε ανοιχτά για το θέμα και αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την περίοδο της ζωής του.

Δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ήταν: «Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα κατάθλιψη. Μετά, το 2014, ήρθε η δεύτερη φορά. Δεν είχα καθόλου ενδιαφέρον για τίποτα, χρειάστηκε ακόμα και να πάω σε κέντρο αποθεραπείας. Πάλεψα για τη ζωή μου περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι».

Επικεντρώθηκε επίσης στην προσπάθεια του να ενθαρρύνει τα παιδιά να ακολουθούν τους στόχους τους και να πιστεύουν πως τα πάντα είναι εφικτά, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό που επιδιώκουν. Το μήνυμά του είναι να μην φοβούνται να ακολουθήσουν τους στόχους τους.

Το κύριο μήνυμα που θέλει να μεταδώσει είναι πως παρόλο που είναι γνωστός και αναγνωρισμένος για τις επιδόσεις του, θέλει να αφήσει το σημάδι του βοηθώντας ανθρώπους που περνούν δύσκολες περιόδους, αφού και ο ίδιος έχει βιώσει αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δηλώνει πως μιλώντας και εμπλουτίζοντας αυτές τις συζητήσεις, έχει βοηθήσει τη ζωή του. Έχει εστιάσει σε αυτόν τον στόχο του, να βοηθήσει άλλους που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ