Η ανάλυση για τον Τσιτσιπά και το παράδειγμα του Φέντερερ (vids)

Η ανάλυση για τον Τσιτσιπά και το παράδειγμα του Φέντερερ (vids)

Το θέμα που απασχολεί πολύ τις τελευταίες ημέρες αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά την αποκλειστική του από τους «16» του Αυστραλιανού Όπεν από τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (3-1 σετ) και τον πιθανό αποκλεισμό του από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Δύο πρώην τενίστες, οι Ματς Βιλάντερ και Τιμ Χένμαν, έκαναν σχόλια για τον συμπατριώτη μας και εξέφρασαν ανησυχία για τις εμφανίσεις του τον τελευταίο χρόνο.

Ο Τιμ Χένμαν, που είχε φτάσει μέχρι το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης (8/7/2002) και είχε κερδίσει συνολικά 11 τίτλους στην καριέρα του, επεσήμανε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει βελτιωθεί τα τελευταία 12 μήνες και του έχουν ξεπεράσει οι υπόλοιποι τενίστες της νέας γενιάς.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ματς Βιλάντερ, ο οποίος συνιστούσε στον Τσιτσιπά να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ρότζερ Φέντερερ και να αλλάξει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του.

Ο Τσιτσιπάς πρέπει να δείξει βελτίωση, διότι, παρότι έχει φτάσει στο top-10 της ATP από το 2019, οι πρόσφατες εμφανίσεις του δείχνουν πως έχει μείνει στάσιμος και αυτό το έχουν εκμεταλλευτεί οι αντίπαλοί του.

Τον τρόπο τον γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, αλλά και ο προπονητής – πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς.

Ένας άνθρωπος που έχει φάει το τένις με το… κουτάλι. Η ήττα από τον Φριτζ τον έχει πεισμώσει, όμως πρέπει να διαφανεί και στο γήπεδο, αρχίζοντας από το Davis Cup και το tie της Ελλάδας με τη Ρουμανία (3/4-2) για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ