Ο Μίλτος Τεντόγλου: Ο καλύτερος Έλληνας αθλητής του στίβου

Ο Μίλτος Τεντόγλου: Ο καλύτερος Έλληνας αθλητής του στίβου

Στον χώρο του αθλητισμού, μία από τις αγαπημένες συζητήσεις ανάμεσα στους φιλάθλους είναι το ποιος είναι ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών σε κάθε άθλημα ή χώρα.

Φυσικά, κάθε άτομο έχει τη δική του άποψη, και αυτό επηρεάζεται από την εξέλιξη του αθλήματος μέσα στον χρόνο, καθώς κάθε πράγμα αλλάζει και εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, ακόμα και στον αθλητισμό.

Στην Ελλάδα, αυτή η συζήτηση για τον καλύτερο Έλληνα αθλητή στον στίβο φαίνεται να τελειώνει με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο 25χρονος Ολυμπιονίκης έχει κατακτήσει όλα τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα και φαίνεται να μην έχει αντίπαλο για τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα αθλητή στον στίβο.

Με τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει τα πάντα. Έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 2023, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2022, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2018 και 2022. Επίσης, έχει κερδίσει το Diamond League του 2022. Έχει ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

Κανένας άλλος Έλληνας αθλητής του στίβου δεν έχει καταφέρει να σημειώσει μία τόσο εντυπωσιακή επιτυχία.

Με τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, ο Τεντόγλου ξεπέρασε ακόμα και την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ήταν χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο, έχοντας κατακτήσει χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή επίδοση, που λίγοι αθλητές έχουν επιτύχει.

Ο Τεντόγλου έχει τη δυνατότητα να γίνει ο καλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών. Το επόμενο χρόνο, τον περιμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, λόγω του ταλέντου και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει.

Αν καταφέρει να κερδίσει το χρυσό, θα είναι ο τρίτος Έλληνας με περισσότερα από ένα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τους Πύρρο Δήμα με τρία και Κάχι Καχιασβίλι με δύο, αλλά σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία, την άρση βαρών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αφήσει πίσω του πολλούς κορυφαίους αθλητές με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, όπως ο Νικόλας Κακλαμανάκης, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και η Αννα Κορακάκη, η οποία έχει ήδη προκριθεί για το Παρίσι και μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Και όλα αυτά σε μια ηλικία μόλις 26 ετών, καθώς τόσο θα είναι το 2024…

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ