Φόβος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φόβος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την απειλή ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στο Παρίσι. Ο φόβος αυτός εντείνεται ιδιαίτερα μετά τη δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κοντά στον Πύργο του Άιφελ από έναν άνδρα που φώναζε «Allah u-Akbar» και σκότωσε έναν τουρίστα και τραυμάτισε άλλους δύο. Η ευρεία επαφή της Γαλλίας με την τρομοκρατία δημιουργεί φόβο στην κοινή γνώμη, ιδίως ενόψει του προσεχούς μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Από το 2012, έχουν σημειωθεί 274 θανάτοι από εξτρεμιστικές επιθέσεις στη χώρα, προβάλλοντας την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

GAYGbTeXAAIiWXE 1

“Χαλιφάτο” στην Ευρώπη

Ο δράστης της επίθεσης είχε συνδέσεις με άλλους τρομοκράτες και είχε ηχογραφήσει ένα βίντεο που επιβεβαιώνει τις τρομοκρατικές του δράσεις. Οι αρχές έχουν επίγνωση των δεσμών του με ανθρώπους που ευθύνονται για πολλά εγκλήματα. Ο δράστης είχε καταδικαστεί το 2018 για συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες και είχε ένα παρελθόν που υποδεικνύει μια επικίνδυνη προσωπικότητα, η οποία δυσκόλεψε τις αρχές να τον αντιμετωπίσουν. Οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος έρχονται στο προσκήνιο με την επικοινωνία και τις δράσεις αυτών των τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Στο πολιτικό πεδίο, οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις αντιδρούν διαφορετικά, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες και εκφράζοντας την ανάγκη για κοινή πάλη ενάντια στο μίσος και τον τρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ