Ελίνα Τζένγκο: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 με βολή 60,73 μ.

Ελίνα Τζένγκο: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 με βολή 60,73 μ.

Η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να κατακτήσει ακόμη μία σημαντική διάκριση. Στο πρωτάθλημα Ευρώπης για αθλήτριες Κ23 στον ακοντισμό, η Τζένγκο πέτυχε μια εντυπωσιακή βολή στα 60,73 μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αυτή είναι η 14η φορά που η χώρα μας κατακτά χρυσό μετάλλιο σε αυτόν τον θεσμό. Η Τζένγκο πρόσθεσε αυτή τη διάκριση στο εντυπωσιακό της βιογραφικό, καθώς έχει κατακτήσει ήδη χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών και στο Ευρωπαϊκό Κ20, καθώς και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20.

Η νεαρή αθλήτρια δεν ικανοποιήθηκε μόνο με τον τίτλο. Ήθελε να ξεπεράσει τα 60 μέτρα, και αν και δεν τα κατάφερε, το χρυσό μετάλλιο ήταν αρκετό για να την κάνει πανηγυριστήρια. Η Τζένγκο κατάφερε να πετύχει 56,45 μέτρα στην πρώτη προσπάθεια, 59,24 μέτρα στην τρίτη και τελικά τονίστηκε στα 60,73 μέτρα στην τέταρτη προσπάθεια, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελληνική ομάδα ήταν εκεί για να στηρίξει την αθλήτρια και να πανηγυρίσει μαζί με αυτήν τη μεγάλη επιτυχία. Με αυτή τη νίκη, η Ελίνα Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε αυτήν τη διοργάνωση στον ακοντισμό γυναικών.

Στη διοργάνωση, η Τούγκι από την Εσθονία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 57,62 μέτρα, ενώ η Άνι Άλανεν από τη Φινλανδία κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο με 56,67 μέτρα. Με αυτά τα αποτελέσματα, η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε συνολικά τέσσερα μετάλλια: ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ