Η Τζένγκο αποκαλύπτει: “Το άγχος με έχει καταβάλει, δεν δίνω προσοχή στην Ελίνα”

Η Τζένγκο αποκαλύπτει: “Το άγχος με έχει καταβάλει, δεν δίνω προσοχή στην Ελίνα”

Η Ελίνα Τζένγκο, μια από τα μεγάλα ταλέντα της ελληνικής αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Βουδαπέστη, αντιμετώπισε αποτυχία στον αγώνα της και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Η 22χρονη αθλήτρια, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και προπονείται από τον Γιώργο Μποτσκαριώβ, βρέθηκε στη μικτή ζώνη του εθνικού σταδίου της Βουδαπέστης με δάκρυα στα μάτια. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ακοντισμό εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν απέδωσε σήμερα όπως θα ήθελε ήταν το άγχος που την επηρέαζε.

Αρχικά, η Τζένγκο αναφέρθηκε:

“Πραγματικά πίστευα πολύ σε αυτόν τον αγώνα. Ένιωθα έτοιμη. Οι προπονήσεις πήγαιναν καλά. Οι τελευταίες μου βολές ήταν πολύ καλές. Κλαίω επειδή αποφόρτισα όλη την πίεση που νιώθω όλη τη χρονιά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά απογοητεύομαι.”

“Πέρυσι, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήρθε μια επιτυχία. Ελπίζω ότι μετά από αυτή την αποτυχία θα ξαναζήσω την επιτυχία. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση. Όχι τόσο σωματική όσο ψυχολογική. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για τον επόμενο χρόνο.”

Στη συνέχεια, επισήμανε το άγχος που προκάλεσε η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της και τη δυσκολία της να το διαχειριστεί:

“Το άγχος ήταν το κύριο πρόβλημά μου. Πραγματικά, φέτος, άφησα το άγχος να με επηρεάσει όλη τη χρονιά. Σωματικά, ήμουν καλά. Νομίζω ότι μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τη νίκη μου, το άγχος αυξήθηκε. Θα το ξεπεράσω… Πολλοί αθλητές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα… Όταν κερδίζουμε μιαν τιμητική διάκριση, θέλουμε συνεχώς να είμαστε στην κορυφή. Αυτό δεν είναι εφικτό για όλους. Το άγχος με έχει καταβάλει. Δεν δίνω προσοχή στην Ελίνα και το αποτέλεσμα είναι αυτό”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ