Εθνική Υδατοσφαίρισης των Ανδρών – Επιτυχημένη Νίκη επί του Μαυροβουνίου με 15-10 και Πέμπτη Θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Εθνική Υδατοσφαίρισης των Ανδρών – Επιτυχημένη Νίκη επί του Μαυροβουνίου με 15-10 και Πέμπτη Θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Με αποτέλεσμα 15-10 κέρδισε το Μαυροβούνιο και κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη.

Αν και έπαιζε χωρίς τον Αγγελο Βλαχόπουλο, η ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 6-2. Ακολούθως, παρά το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο μείωσε τη διαφορά στο σκορ, η ελληνική ομάδα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ασφαλείας μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η εθνική πλέον στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, που αρχίζει σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώσεις του αγώνα:

  • Οκτάλεπτα: 6-2, 2-3, 1-2, 6-3
  • Εξέλιξη του σκορ: Διάφορα γκολ από τους παίκτες της εθνικής

Επίσης, ανάμεσα στα στατιστικά στοιχεία πρέπει να σημειωθεί ότι η εθνική είχε περιθαλψεις οφειλόμενες σε τέσσερα ελληνικά τελειώματα, ένα από κάθε δύο πέναλτι, πέντε γκολ από την περιφέρεια, δύο από θέση φουνταριστού και τρία στην κόντρα.

Ο Σκουμπάκης αποβλήθηκε τελικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, εξαιτίας τραυματισμού, δεν συμπεριλήφθηκαν στην ελληνική 13άδα ο Αγγελος Βλαχόπουλος και ο Κώστας Γκιουβέτσης.

Τελική σύνθεση των ομάδων:

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Διάφοροι παίκτες

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Διάφοροι παίκτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ