Επίσημη ανακοίνωση: Ο Χάμιλτον αναχωρεί από τη Mercedes στο τέλος του 2024 – Θα πάει στη Ferrari (φωτο)

Επίσημη ανακοίνωση: Ο Χάμιλτον αναχωρεί από τη Mercedes στο τέλος του 2024 – Θα πάει στη Ferrari (φωτο)

Μετά από μία ολόκληρη ζωή στη Mercedes, ο Λιούις Χάμιλτον θα αναχωρήσει στο τέλος του 2024! Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε μέσω των social media την είδηση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετάβαση του Βρετανού πιλότου στη Ferrari με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει.

Ο 39χρονος οδηγός είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025 με τη Mercedes, αλλά υπήρχε ένας ειδικός όρος που του επέτρεπε να αποχωρήσει μετά τον πρώτο χρόνο, δηλαδή στο τέλος του 2024. Και αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει. Ο Χάμιλτον βρίσκεται στη Mercedes από το ξεκίνημα της καριέρας του, από το 2007, όταν η εταιρία συνεργαζόταν με τη McLaren.

Η ανακοίνωση της Mercedes: 

«Οι δρόμοι της Mercedes-AMG Petronas F1 Team και του Λιούις Χάμιλτον θα χωρίσουν στα τέλη της σεζόν του 2024. Ο Λιούις ενεργοποίησε τη δυνατότητα αποδέσμευσης από το συμβόλαιο που ανακοινώθηκε πέρυσι».

O Χάμιλτον μετράει επτά τίτλους στη Formula 1, όσους και ο Μίκαελ Σουμάχερ, έχοντας στο ενεργητικό του 103 νίκες. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ανταγωνιστικότητα της Mercedes έχει μειωθεί τόσο, που ο πολύπειρος οδηγός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία νίκη. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Έτσι, παρότι είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του τον Σεπτέμβριο του 2023, μπήκε σε δεύτερες σκέψεις και τελικά αποφάσισε να φύγει και να μεταβεί στη Ferrari, ακόμα και αφού θα έχει συμπληρώσει τα 40 του χρόνια. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Mercedes, ήρθε και εκείνη από την Scuderia, που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Βρετανό ολοκληρώνοντας μία από τις σημαντικότερες μετακινήσεις στην ιστορία του αθλήματος.

Η ανακοίνωση της Ferrari: 

Έτσι, από την επόμενη χρονιά, ο Χάμιλτον θα συνθέσει το δίδυμο των οδηγών στη Ferrari μαζί με τον Σαρλ Σεκλέρκ, ο οποίος ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του για πολλά χρόνια. Από την άλλη, ο Κάρλος Σάινθ θα αποχωρήσει στο τέλος του 2024 και ήδη έχει προτάσεις από Audi, Mercedes και Aston Martin.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ