Επενδύσεις στον αθλητισμό για την καλή υγεία και την πρόοδο

Επενδύσεις στον αθλητισμό για την καλή υγεία και την πρόοδο

Η Περιφέρεια Αττικής, υπό την ηγεσία του Νίκου Χαρδαλιά, έχει προγραμματίσει μια σειρά επενδύσεων στον αθλητισμό με σκοπό την προώθηση της υγείας και την βελτίωση της αθλητικής υποδομής. Ο στόχος είναι να προωθηθεί ο μαζικός αθλητισμός, μαζί με τη σωστή διατροφή, ώστε να δημιουργηθεί μια υγιής και ενεργή κοινότητα.

Ο αθλητισμός συμβάλλει στην υγεία και μειώνει την ποσότητα των ασθενειών, προσφέροντας έτσι θετικά οφέλη και στα νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, αποφορτίζοντας το σύστημα από το χρηματικό βάρος των φαρμάκων. Επιπλέον, με τις επενδύσεις στον αθλητισμό θα υπάρξει ολοκληρωμένη αναβάθμιση της αθλητικής υποδομής και για τον επαγγελματικό αθλητισμό και για τους αθλητές μας σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Υπάρχει ένα σχέδιο για όλα τα αθλήματα και τους αθλητές μας.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το κλειστό Γυμναστήριο Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, το Κλειστό Γυμναστήριο Π. Καπαγέρωφ στον Πειραιά, το νέο κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο και δύο γήπεδα αντισφαίρισης στον Κορυδαλλό, καθώς και το νέο Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας, το οποίο θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, θα υπάρξει αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό στο χώρο του ΣΕΦ. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν νέα κολυμβητήρια στην περιοχή γύρω από το ΣΕΦ που θα εξυπηρετήσουν όλους τους συλλόγους της περιοχής.

Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν επίσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων, ειδικά στους κεντρικούς πυρήνες της Αττικής, όπως οι δήμοι των Αθηναίων, Καισαριανής, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Γαλατσίου και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Η παρουσία παιδιών στα γήπεδα για αθλητικές δραστηριότητες μειώνει τις παραβατικές συμπεριφορές, όπως το bullying και τον χουλιγκανισμό, καθώς και τη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ο σκοπός της Περιφέρειας είναι να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών σε συνεργασία με τους δήμους, ώστε να δημιουργηθούν περισσότεροι αθλητικοί χώροι σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Όλα αυτά τα έργα, μικρά και μεγάλα, δεν θα είναι απλώς αθλητικά κέντρα, αλλά θα συμβάλλουν και στον πολιτισμό. Μέσω της διοργάνωσης Διεθνών Αθλητικών Γεγονότων και Πολιτιστικών Φεστιβάλ, που θα λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προωθηθούν τα brand της Αττικής και των δήμων ξεχωριστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα και η ανάπτυξη μέσω του αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιείται πάντα σε συνεργασία με τους δήμους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μεγάλη εμπειρία στον αθλητισμό, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Δήμο Βύρωνα, δημιουργήθηκε το πρότυπο αθλητικό κέντρο της Εργάνης, που έγινε πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα. Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έχει επίσης ένα σχέδιο για τη βελτίωση του αθλητισμού στα σχολεία. Η συνεργασία τους υπόσχεται πολλές ευκαιρίες για την πρόοδο του αθλητισμού και την αυτοδιοίκηση, πάντα με έμφαση στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Μαζί, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δήμοι συνεργάζονται για το κοινό καλό των πολιτών της Αττικής.

*Η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά». Είναι τώρα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.) , πιστοποιημένη επενδυτική σύμβουλος από την ΕΚ καθώς έχει Masters από το BU (Boston University) και το BC (Boston College) και έχει επίσης δραστήρια συμμετοχή στην περιφέρεια Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ