Eλλάδα-Κροατία 25-8: Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νίκησε την Κροατία και ελπίζει σε πρωτιά στον όμιλο

Eλλάδα-Κροατία 25-8: Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νίκησε την Κροατία και ελπίζει σε πρωτιά στον όμιλο

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα που ξεκίνησε στο φινάλε της πρώτης περιόδου και κορυφώθηκε στη δεύτερη, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών διπλασίασε τις νίκες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Χάρη σε ένα σερί 7-0 μέσα σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, η ομάδα επέβαλε την ανωτερότητά της επί της Κροατίας, επικρατώντας με το εντυπωσιακό σκορ των 25-8. Πλέον, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο (7/1, 19:30) την πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία, με στόχο την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο.

Η ελληνική ομάδα, χωρίς τις Ειρήνη Νίνου και Μαρία Πάτρα στην 13άδα και με την Ιωάννα Σταματοπούλου κάτω από τα δοκάρια αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου, ξεκίνησε με χαλαρό ρυθμό, δεχόμενη τέσσερα γκολ στην πρώτη περίοδο (5-4).

Ωστόσο, η αντίδραση της Αλεξίας Καμμένου άλλαξε τα δεδομένα, αφού η ομάδα “έσφιξε” την άμυνά της και ανταπέδωσε με έξι συνεχόμενα τέρματα. Έτσι, το ματς κρίθηκε υπέρ της Ελλάδας (25-8), επιδεικνύοντας εξαιρετική απόδοση.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα κατέληξαν στα εξής: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2.

Η ελληνική ομάδα σημείωσε 7 από 9 γκολ με παίκτρια παραπάνω, 1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 3 από τη θέση του φουνταριστού και 9 στην κόντρα. Αντίστοιχα, η Κροατία πέτυχε 4 από 10 γκολ με παίκτρια παραπάνω, 2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από τη θέση του φουνταριστού.

Τρεις παίκτριες αποβλήθηκαν από την Ελλάδα και μία από την Κροατία, μετά από διαφορές.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 5, Ασημάκη 1, Τορνάρου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Ελληνιάδη 5, Σταματοπούλου.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Μπρούνο Σαμπιόνι): Μέντβεσεκ, Γιάνκοβιτς 2, Ντέσνιτσα, Γελ. Μπούτιτς 1, Μαγκντ. Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρνέτιτς 1, Γκλας 2, Ρόζιτς, Ιβ. Μπούτιτς, Μπάρισιτς 1, Κάνγκλερ 1, Τρότζαν.

Νέες παίκτριες που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν ήταν οι Σοφία Τορνάρου και Στεφανία Σάντα, με την πρώτη να παίζει για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Αντικατέστησαν στην 13άδα τις Μαρία Πάτρα και Ειρήνη Νίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ