Δωρεάν Υπηρεσίες Υγειονομικής Περίθαλψης για όλους τους Παίκτες από την PTPA

Δωρεάν Υπηρεσίες Υγειονομικής Περίθαλψης για όλους τους Παίκτες από την PTPA

Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες του τένις θα έχουν 24ωρη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα από την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Τένις (PTPA) με σκοπό την εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού στην υγειονομική περίθαλψη.

Το PTPA, το οποίο ιδρύθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Βάσεκ Πόσπισιλ το 2020, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμά του MedNet, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, θα συνδέσει τους παίκτες με ένα παγκόσμιο δίκτυο ειδικών για τη συνεχή φροντίδα τους, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, οι παίκτες του τένις έπρεπε να φροντίζουν την υγεία τους εκτός των τουρνουά. Ο Ντομινίκ Τιμ, πρώην Νο.3 στον κόσμο, εξέφρασε την χαρά του για την εισαγωγή αυτού του προγράμματος που θα είχε ωφέλιμη συνέπεια για την περίπτωσή του με τον τραυματισμό του καρπού το 2021.

Το PTPA διαμόρφωσε το πρόγραμμα MedNet βασιζόμενο στην ανάγκη των παικτών, με ταξίδια και υγειονομική περίθαλψη να αποτελούν τα δύο κυριότερα θέματα ανησυχίας. Η υπηρεσία MedNet θα είναι προσβάσιμη για όλους τους παίκτες και θα επιβλέπεται από τον ιατρικό διευθυντή της ένωσης, Ρόμπι Σίκα.

Η πλατφόρμα SMART του PTPA προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές υγείας, ενώ σε περιπτώσεις τραυματισμών, ο Σίκα παραπέμπει τους παίκτες σε κατάλληλους ειδικούς στο δίκτυό του.

«Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη για τους πρώτους, τους δέκατους και τους διακοσιοστούς παίκτες», δήλωσε ο Σίκα στο Reuters, υπογραμμίζοντας την ισότητα φροντίδας ανεξαρτήτως φύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ