ATP Finals: Οι ημιτελικοί και η ευκαιρία του Τζόκοβιτς (vids)

ATP Finals: Οι ημιτελικοί και η ευκαιρία του Τζόκοβιτς (vids)

Ο πρώτος γύρος των ATP Finals ολοκληρώθηκε, με τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα. Τώρα, οι ημιτελικοί και ο τελικός προβλέπονται να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες μάχες στο Τορίνο.

Στα ημιτελικά θα δούμε τους Σίνερ και Τζόκοβιτς από τον κόκκινο όμιλο και τους Αλκαράθ και Μεντβέντεφ από τον πράσινο. Ο Ιταλός τερμάτισε πρώτος στον ομιλό του και θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο από τον άλλον ομιλο.

Αντίστοιχα, ο πρώτος θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο. Δύο ματς κορυφαίου επιπέδου που θα κρίνουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι ο υπερασπιστής του τίτλου.

Σήμερα, στις 15:30 έχει προγραμματιστεί το παιχνίδι Σίνερ και Μεντβέντεφ, ενώ το βράδυ στις 22:00 θα διεξαχθεί το αντίστοιχο ματς Αλκαράθ και Τζόκοβιτς.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα κοντραριστούν στα ημιτελικά των ATP Finals οι τέσσερις κορυφαίοι.

Ασύλληπτο σερί!

Για 21η συνεχόμενη χρονιά θα έχουμε έναν εκ των Big-3 (Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς) στα ημιτελικά των ATP Finals. Από το 2002 και τον Ρότζερ Φέντερερ (σ.σ στη Σανγκάη) μέχρι και φέτος, ένας εκπρόσωπος των Big-3 βρίσκεται πάντα στους 4.

Ο Ελβετός κατέκτησε 6 φορές τον τίτλο, έχοντας 16 παρουσίες σε ημιτελική φάση. Μόλις μια φορά δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων το 2008. Ο Ράφαελ Ναδάλ έχει βρεθεί 6 φορές σε ημιτελικά παιχνίδια, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί για 12η φορά στα ημιτελικά, ψάχνοντας τον 7ο τίτλο του. Εάν τα καταφέρει φέτος, θα αφήσει πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ (έχουν από 6) και θα αποτελεί μόνος πρώτος στη σχετική κατάταξη.

Το παρελθόν

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που θα αναμετρηθούν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ, με το h2h να είναι 2-2. Τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν πριν από λίγους μήνες στο τουρνουά που έγινε στο Σινσινάτι, όπου επικράτησε ο Σέρβος 2-1 σετ.

Είχαν επίσης αναμετρηθεί στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου νίκησε ο Ισπανός με 3-2, αλλά και στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου επικράτησε ο Νόβακ με 3-1. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το 2022 στη Μαδρίτη, όπου νίκησε ο Κάρλος 2-1.

Ένα πιασάρικο ματς, με τον Ισπανό να απειλεί για μια ακόμα φορά τον Σέρβο. Αντίθετα, το h2h του Σίνερ – Μεντβέντεφ είναι υπέρ του Ρώσου, ο οποίος έχει κερδίσει 6 από τα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει.

Όμως, ο Ιταλός έχει κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια. Στον τελικό του τουρνουά στο Πεκίνο με 2-0 σετ και στον αντίστοιχο του τουρνουά στη Βιέννη με 2-1 σετ. Ο Ρώσος είχε κερδίσει τα πρώτα έξι, αλλά πλέον ο Ιταλός έχει το… μομέντουμ.

Οι δύο σημερινοί ημιτελικοί θα κρίνουν το ζευγάρι του τελικού της φετινής διοργάνωσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 18/11, στις 19:00 ώρα Ελλάδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ