Αποκλεισμός των αδερφών Τσιτσιπά στο διπλό (2-0) στο Australian Open

Αποκλεισμός των αδερφών Τσιτσιπά στο διπλό (2-0) στο Australian Open

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν (2-0) στον πρώτο γύρο του Australian Open από τους Αλτμάιερ-Ρέγες Βαρέλα.

Οι δύο Έλληνες τενίστες ήταν ανταγωνιστικοί από την αρχή του αγώνα, αλλά ηττήθηκαν με 7-5, 7-5 με τα αδέρφια Τσιτσιπά στο πρώτο σετ να έχουν επτά ευκαιρίες να πάρουν το σετ αλλά χαράμισαν και τα επτά μπρέικ πόιντς.

Οι Αλμτάιερ-Ρέγιες Βαρέλα πήραν τρία σερί game στο φινάλε και κατέκτησαν με 7-5 το πρώτο σετ. Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με τα αδέλφια Τσιτσιπά να καταφέρνουν να πάρουν προβάδισμα με 5-4, αλλά οι αντίπαλοί τους ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία τρία game και τα κατέκτησαν για να κάνουν το 7-5.

Δηλώσεις του Πέτρου Τσιτσιπά:

«Προσωπικά θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πολύ φτωχό σήμερα. Ίσως να μην είχα συνηθίσει το court. Τα προπονητικά γήπεδα είναι τελείως διαφορετικά. Ήταν, όμως, και μια κακή μέρα. Είναι λυπηρό που συνέβη σε Grand Slam. Ο Στεφ έπαιξε πολύ καλά, σέρβιρε εξαιρετικά. Και οι δύο θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, αλλά για παίκτης μονού έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Δεν τον βοήθησα καθόλου, μερικές φορές, δεν είχα τη σωστή νοοτροπία.»

Για το αν μπορούσε να ακούσει τη μουσική: «Ναι, μπορούσες να την ακούσεις λίγο. Μπορεί να το συνειδητοποιήσεις δύο-τρεις φορές μέσα στον αγώνα και να σου αποσπάσει την προσοχή. Είναι, όμως, κάτι φυσιολογικό για εξωτερικό γήπεδο. Νομίζω ότι πάντα είναι έτσι. Ακόμα και σε άλλα σλαμ, όπως το US Open, μπορείς να ακούσεις τη φασαρία. Πρέπει ως παίκτης να τα μπλοκάρεις όλα αυτά και να αποδώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ