Άννα Ντουντουνάκη: Αυτή τη φορά ήταν δάκρυα χαράς (vids)

Άννα Ντουντουνάκη: Αυτή τη φορά ήταν δάκρυα χαράς (vids)

Πίσω πάνω από δύο χρόνια: δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο της 25ης Ιουλίου του 2021.

Η Άννα Ντουντουνάκη έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα στα 100 μέτρα πεταλούδα, αλλά δυστυχώς ακουμπά αργότερα από την όγδοη αθλήτρια στον τερματισμό, καταλήγοντας ένατη.

Αν και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25, δεν κατάφερε να μπει στον τελικό λόγω ελλείψεως 0.06 δευτερολέπτων. Στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα, η Ντουντουνάκη έδειξε τα συναισθήματά της, αφήνοντας να τρέξουν τα δάκρυα της.

Η εικόνα της έγινε viral, αφού είχε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία.

Ωστόσο, ο καιρός έφερε ανατροπές: στο Οτοπένι της Ρουμανίας, στην έδρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας, η πρωταθλήτρια από τα Χανιά πήρε μια μεγάλη επιτυχία. Στα 50 μέτρα πεταλούδα κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, μοιραζόμενο το με μια κολυμβήτρια από την Ολλανδία. Κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, η Ντουντουνάκη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και έδειξε για μία ακόμα φορά τη συγκίνησή της.

Η αθλήτρια άξιζε όλους τους επαίνους και τα χειροκροτήματα, αποδεικνύοντας την αξία της ως κορυφαία ελληνίδα κολυμβήτρια. Παρότι αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εκείνη. Και αυτό συνέβη σε ένα γήπεδο που δεν την ενθουσίαζε.

«Προτιμώ την 50άρα πισίνα», λέει συχνά πυκνά, αλλά παρόλα αυτά στην 25άρα μαζεύει μετάλλια, καθώς φαίνεται να είναι εξαιρετική στις αλλαγές και τις στροφές. Με την σταθερή προσωπικότητά της και το πτυχίο Νομικής, γίνεται ανίκητο πλάσμα στο νερό. Καθώς συνεχίζει να κολυμπά για τα μετάλλια, παραμένει πειστική ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει σε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ποιος ξέρει, ίσως κρατά ακόμα ένα δάκρυ χαράς για τους υποστηρικτές της…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ