Αγώνας για ντόπινγκ: Η Τιμπού παλεύει για την αθωότητά της

Αγώνας για ντόπινγκ: Η Τιμπού παλεύει για την αθωότητά της

Η Γαλλίδα ξιφομάχος, Ισαρόα Τιμπού, που ανακοινώθηκε η αποκλειστικότητά της από τους αγώνες στις 8 Φεβρουαρίου λόγω θετικού δείγματος στην ουσία Οσταρίνη, δήλωσε σήμερα (20/2) σε δελτίο Τύπου ότι έπαθε «μόλυνση» και δεν χρησιμοποίησε την ουσία, η οποία στοχεύει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.

Η Τιμπού, η οποία ενδέχεται να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αρνήθηκε ότι χορηγήσε στον εαυτό της οποιαδήποτε ουσία ντόπινγκ και επέλεξε να «αρνηθεί την ανάλυση του Β’ δείγματος», ως μέρος πιο γρήγορης διαδικασίας για την απόδειξη της αθωότητάς της, καθώς ήδη ετοιμάζει τη δική της υπερασπιστική γραμμή.

«Στις 156 ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι επιτακτική ανάγκη να μπορώ να παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή», είπε σχετικά και πρόσθεσε η 32χρονη Ολυμπιονίκης του Τόκιο: «Δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα της ανάλυσης του πρώτου δείγματος, ειδικά από τη στιγμή που από τις έρευνες που πραγματοποίησε η ομάδα μου φαίνεται ότι όντως εκτέθηκα σε μόλυνση».

«Ωστόσο, εξακολουθώ να αρνούμαι ότι έχω χορηγήσει οποιαδήποτε ουσία ντόπινγκ στον εαυτό μου. Η ομάδα μου και εγώ κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε ήδη καταφέρει να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση αυτής της μόλυνσης. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε στη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, προκειμένου να αποδείξουμε την αθωότητά μου», κατέληξε.

Η Οσταρίνη, μία αναβολική ουσία που υπάρχει στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, εντοπίστηκε στο δείγμα της παγκόσμια πρωταθλήτριας του 2022, μετά από έλεγχο που διεξήχθη στις 14 Ιανουαρίου.

Μετά το θετικό τεστ, η Τιμπού τέθηκε σε αναστολή, εξέλιξη που αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τη γαλλική ξιφασκία, καθώς η αθλήτρια είναι μία από τις κορυφαίες του αθλήματος, με μεγάλες πιθανότητες για μετάλλιο στο Παρίσι.

Η Γαλλίδα αθλήτρια, πάντως, συνεχίζει την προετοιμασία της για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του εφετινού καλοκαιριού στην πατρίδα της (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), θέλοντας να αποδείξει ότι «μία αδικία δεν μπορεί να την αποτρέψει από το να γίνει πραγματικότητα το όνειρό της», όπως υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ