Αυτή είναι η ομάδα της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αυτή είναι η ομάδα της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μετά την ήττα τους στον δραματικό τελικό του προηγούμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια ατυχή ρεβάνς από την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Νετάνια από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Οι δύο ομάδες που φτάσανε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχουν κληρωθεί μαζί στον δεύτερο όμιλο του ευρωπαϊκού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσουν επίσης την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια και την Γεωργία, μια πάντα ισχυρή αντίπαλο.

Οι δύο κορυφαίες ομάδες από κάθε ομίλο (Α και Β) θα προκριθούν απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν αγώνες νοκ-αουτ για να προκριθούν στα προημιτελικά, ανταγωνιζόμενες με ομάδες που θα έχουν τερματίσει πρώτες ή δεύτερες στους ομίλους του δεύτερου γκρουπ (Γ και Δ). Η παρουσία της Σερβίας στον δεύτερο όμιλο, λόγω της 9ης θέσης που κατέλαβε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δημιουργεί κάποια πολυπλοκότητα όσον αφορά τις διασταυρώσεις. Πάντως, η ελληνική ομάδα είναι και αυτή φαβορί για μετάλλιο.

ΟΜΙΛΟΣ Α: Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία

ΟΜΙΛΟΣ Β: Γεωργία, Ουγγαρία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ

ΟΜΙΛΟΣ Γ: Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ, Μάλτα

ΟΜΙΛΟΣ Δ: Σλοβακία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ρουμανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ