Θάνατος του George Michael: Η τραγική σύμπτωση για τον “αστέρα των Χριστουγέννων”

Θάνατος του George Michael: Η τραγική σύμπτωση για τον “αστέρα των Χριστουγέννων”

Ο George Michael συνδέεται αναπόσπαστα με την περίοδο των Χριστουγέννων, είτε μέσω του “Last Christmas” είτε με τον θάνατό του, που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου, με μια τραγική ειρωνεία.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2016 χάσαμε τον George Michael που πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 53 ετών. Μέχρι τότε είχε πουλήσει πάνω από 115 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους κορυφαίους μουσικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Μέχρι την τελευταία του στιγμή, τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν με την αμηχανία που ένιωθε για τη σεξουαλικότητά του, τα ναρκωτικά και τις αρκετές συλλήψεις από τις αρχές, χωρίς ωστόσο να ξεχνούν το μεγάλο του ταλέντο.

Η απόκρυψη της γκέι ταυτότητάς του για την καριέρα του

Το 2019, ο Andrew Ridgeley, το άλλο μισό του Michael στους Wham, ανέφερε τις ανήσυχες προσπάθειές του να συμβιβάσει την επιτυχία των Wham με την σεξουαλικότητά του, καθώς και τον λόγο που τον οδήγησε να κρύψει την σεξουαλικότητά του για 15 χρόνια.

GCJ3s1pWEAAtvMP

Οι 25 απόπειρες αυτοκτονίας

Το 2018, ο πρώην σύντροφός του, Fadi Fawaz, αναφέρθηκε στα social media στις 25 απόπειρες αυτοκτονίας του τραγουδιστή, καθώς είχε μοιραστεί ότι “δεν ήθελε άλλο αυτή τη ζωή”.

Dn9IN3oWkAA2Osq

Πάνω: Ο George Michael με τον σύντροφό του, Fadi Fawaz

Ο γκέι άνδρας του Heath προσήχθη με ποσότητες μαριχουάνας, κοκαΐνης και κρακ. Λίγους μήνες αργότερα, συνελήφθη ξανά έπειτα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και κρίθηκε ένοχος για οδήγηση υπό την επήρεια κάνναβης. Αυτή ήταν η έβδομη σύλληψή του μέσα σε 12 χρόνια, οδηγώντας σε απώλεια άδειας επαγγελματικής άσκησης και φυλάκιση για οκτώ εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της εξάρτησής του από το GHB (χάπι βιασμού), ο Τζέιμς Γκάβιν ανέφερε ότι το ναρκωτικό ενίσχυε τον σεξουαλικό του πόθο και του προσέδιδε χαρά και αυτοπεποίθηση. Το GHB κρατούσε επίσης ζωντανή τη σχέση του με τον ηθοποιό Πολ Σταγκ. Ο Μάικλ πλήρωνε τον Σταγκ για τις ερωτικές του υπηρεσίες και για να του προμηθεύσει GHB, το οποίο αντάλλασσαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τον κωδικό “σαμπάνια”. Ο Σταγκ μετέφερε το ναρκωτικό σε μπουκάλια σαμπουάν, ενώ ο Μάικλ το έπινε με Coca-Cola.

Μέχρι το 2014, ο Τζορτζ Μάικλ υπέφερε από κρίσεις πανικού, δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εξαρτήσεις του και τα ψυχολογικά του προβλήματα. Το 2016, σε ηλικία 53 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Η νεκροψία έδειξε καρδιακή νόσο, διατατική μυοκαρδιοπάθεια με μυοκαρδίτιδα και λιπώδες συκώτιό του.


Η παραπάνω απάντηση είναι μια προσπάθεια αναδιατύπωσης των πληροφοριών προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου ενώ παράλληλα διατηρούνται ορισμένες ετικέτες HTML για την εμφάνιση των εικόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ