Τα Ρουμπινί Γοβάκια της Τζούντι Γκάρλαντ σε Παγκόσμια Περιοδεία

Τα Ρουμπινί Γοβάκια της Τζούντι Γκάρλαντ σε Παγκόσμια Περιοδεία

Τα εμβληματικά ρουμπινί γοβάκια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία “The Wizard of Oz” θα πραγματοποιήσουν παγκόσμια περιοδεία. Τα γοβάκια, αξίας ένα εκατομμύριο δολάρια, θα πωληθούν σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας τους. Αυτά τα γοβάκια είχαν εξαφανιστεί το 2005 και βρέθηκαν ξανά μετά από δεκατρία χρόνια λόγω των ενεργειών του FBI.

Ο συλλέκτης των γοβών αποφάσισε να τα παραδώσει σε οίκο δημοπρασιών, ο οποίος προγραμματίζει την παγκόσμια περιοδεία τους. Το ζευγάρι που παρέλαβε ο συλλέκτης ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε κοντινά πλάνα της ταινίας. Τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια ανήκουν σε διάφορα μουσεία και συλλέκτες. Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι οι γοβάκια θα παρουσιαστούν σε περιοδεία σε διάφορες πόλεις όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τόκιο.

Η Τζούντι Γκάρλαντ, η οποία έζησε ένα θρυλικό καλλιτεχνικό παρελθόν, αναμένεται να τιμηθεί μέσω αυτής της παγκόσμιας περιοδείας των ρουμπινί γοβιών της.

The Wizard of Oz

Σε μια ιδιωτική τελετή, ο συλλέκτης παρέλαβε το ζευγάρι γοβών που είχε κλαπεί, εκφράζοντας συγκίνηση για την επιστροφή τους. Σύντομα όμως θα προχωρήσει στην πώλησή τους, δημοπρατώντας τα στη συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοδεία αυτή αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των λάτρεων του κινηματογράφου και της κληρονομιάς της καλλιτέχνιδος.

Judy Garland‎‎ OZ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ