Οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών 2024: Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας

Οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών 2024: Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας

Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ. Η απονομή έλαβε χώρα στο “Beverly Hilton” στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, όπου η πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν απέσπασε το βραβείο για τον Α’ Γυναικείο ρόλο για την ερμηνεία της στο ίδιο έργο.

Κορυφαία ταινία η “Oppenheimer”

Η ταινία “Oppenheimer” του Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένων του καλύτερου δράματος, της καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Νόλαν, της καλύτερης μουσικής επένδυσης, καθώς και των βραβείων υποκριτικής για τους Σίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Δύο Χρυσές Σφαίρες για την “Barbie”

Η ταινία “Barbie” κέρδισε δύο βραβεία, συγκεκριμένα για το καλύτερο τραγούδι που συνέθεσαν η Billie Eilish και ο αδελφός της Finneas, καθώς και για την υψηλότερη εισπρακτική απόδοση της χρονιάς.

Το βραβείο για την καλύτερη δραματική σειρά πήρε η “Succession”, ενώ οι πρωταγωνιστές της, Κίεραν Κάλκιν, Σάρα Σνουκ και Μάθιου ΜακΦάντεν, απέσπασαν βραβεία υποκριτικής.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Μεταξύ των νικητών των Χρυσών Σφαιρών περιλαμβάνονται η Έμα Στόουν για το Α’ Γυναικείο ρόλο, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τον Β’ Ανδρικό ρόλο, η Ali Wong και ο Steven Yeun για τους ρόλους τους στη μίνι-σειρά ή τηλεταινία, και η Elizabeth Debicki και ο Matthew Macfadyen για τους β’ ρόλους τους στη μίνι-σειρά ή τηλεταινία. Επίσης, βραβεύτηκαν ο Jeremy Allen White για την ερμηνεία του σε μιούζικαλ ή κωμωδία τηλεοπτικής σειράς, ο Ricky Gervais για την καλύτερη ερμηνεία stand-up κωμωδίας, και η ταινία “Το αγόρι και ο ερωδιός” για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

GDSlnprWIAApekU

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ