O μουσικός με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων που δεν είναι γνωστός σε πολλούς

O μουσικός με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων που δεν είναι γνωστός σε πολλούς

Ο Chou, ο μουσικός με τις υψηλότερες πωλήσεις, ετοιμάζεται για μια παγκόσμια περιοδεία σύντομα

Αν ρωτούσατε ποιος είναι ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων το 2023, ίσως θα σκεφτόσασταν την Taylor Swift, τον Drake ή ακόμα και τους γιγαντιαίους BTS της K-pop. Ωστόσο, ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες δεν είναι γνωστός σε πολλούς, κυρίως λόγω της επιρροής και της δημοφιλίας του στην Κίνα. Η Taylor Swift κυριαρχεί στα δυτικά charts, κερδίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων. Η περιοδεία της αναμένεται να αξίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενισχύοντας τις οικονομίες εθνών σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, πώς είναι δυνατόν να μην συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της χρονιάς η Taylor Swift;

Ο Chou πρόκειται να ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία πολύ σύντομα

Γνωστό είναι ότι η Κίνα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε έκταση. Επίσης, διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ωστόσο, λίγα γνωρίζουμε για τις πολιτιστικές τάσεις της Κίνας στον δυτικό κόσμο, κυρίως λόγω της αυστηρής πολιτικής περί απορρήτου που επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση (CCP). Το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε δεν είναι προσβάσιμο για τον πληθυσμό της Κίνας και πολλά δυτικά μέσα είναι αποκρυμμένα πίσω από τείχη προστασίας και λογοκρισίας. Εξαιτίας αυτής της λογοκρισίας, συνειδητοποιούμε ευκολότερα γιατί ο πλείστες φαν της μουσικής στη Δύση δε γνωρίζουν τον πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη του 2023. Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, το μουσικό τοπίο στην Κίνα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των υπολοίπων μερών του κόσμου.

Αν και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε οτιδήποτε για τις κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές ή πολιτιστικές τάσεις στην Κίνα λόγω της έντονης κουλτούρας μυστικότητας που επικρατεί εκεί, στοιχεία από την γερμανική εταιρεία Statista δείχνουν ότι ο Ταϊβανός καλλιτέχνης Jay Chou βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους πωλητές ανά έτος. Παρόλο που δε γνωρίζεται στην Δύση, ο 44χρονος “Βασιλιάς της Μαντοποπ” κυκλοφορεί μουσική συνεχώς τα τελευταία 23 χρόνια.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής συγκέντρωσε περίπου 321,47 εκατομμύρια κινέζικα γιουάν (περίπου 36 εκατομμύρια λίρες) σε πλατφόρμες ροής στην Κίνα το περασμένο έτος, με μια τεράστια βάση θαυμαστών τόσο στην Κίνα όσο και στις υπερπόντιες κινεζικές επικράτειες. Επιπλέον, ο Chou σχεδιάζει μία παγκόσμια περιοδεία σύντομα, με τις δύο συναυλίες του στο The O2 του Λονδίνου να έχουν εξαντληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ