Μαρία Μενούνος καρκίνος: Ο λόγος που αποκάλυψε την ασθένεια

Μαρία Μενούνος καρκίνος: Ο λόγος που αποκάλυψε την ασθένεια

Η Μαρία Μενούνος μοιράστηκε το παράξενο σύμπτωμα που την οδήγησε στη διάγνωση ενός από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους. Η 45χρονη παρουσιάστρια άρχισε να αισθάνεται αφόρητους πόνους και να παρουσιάζει ένα φούσκωμα εσωτερικά. Κάποια στιγμή, μετά από μια πτήση και μετά την κατανάλωση μιας σαλάτας με πλιγούρι και λαχανικά, τα συμπτώματα ήταν τόσο έντονα που αποφάσισε να επισκεφτεί έναν γιατρό. Αρχικά, οι γιατροί απέρριψαν τα συμπτώματα, αλλά αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου μετά από υπερηχογράφημα εντοπίστηκε ένας καρκίνος του παγκρέατος δεύτερου σταδίου. Η Μενούνος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου 3,81 εκατοστών. Της ειπώθηκε ότι ο καρκίνος είναι σε χρηματοκιβώτιο.

Ο καρκίνος του παγκρέατος ανήκει στους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου στην Αμερική, αφού μόνο ένας στους δέκα ασθενείς επιβιώνει περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη διάγνωση. Η ίδια η Μενούνος, που έχει 1,1 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, δήλωσε ότι η περίπτωσή της υπογραμμίζει τη σημασία της μη αγνόησης των συμπτωμάτων, ακόμη και όταν οι γιατροί τα αγνοούν. Ανέφερε ότι μετά την κατανάλωση της σαλάτας αισθάνθηκε “έναν πόνο όπου αισθάνεσαι ότι θα εκραγείς” και ότι αρχικά υπέθεσε ότι ήταν ευαισθητοποιημένη στη γλουτένη. Η Μενούνος συνεχίζει να παρακολουθεί τα συμπτώματά της καταγράφοντας κάθε ανησυχητικό σύμπτωμα σε ένα ημερολόγιο.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου και συχνά δεν ανιχνεύεται έως ότου η ασθένεια έχει προχωρήσει σε πιο προχωρημένα στάδια. Οι πρώιμες ενδείξεις του μπορεί να είναι δυσδιάκριτες και να αγνοούνται ως λιγότερο σημαντικές. Συγκεκριμένα, περίπου δύο τρίτα των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος είναι άνω των 65 ετών και σχεδόν όλοι είναι άνω των 45 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ