Η Σακίρα αποφεύγει τη φυλάκιση αλλά πληρώνει πρόστιμο λόγω φοροδιαφυγής

Η Σακίρα αποφεύγει τη φυλάκιση αλλά πληρώνει πρόστιμο λόγω φοροδιαφυγής

Η διάσημη Σακίρα συμφώνησε να πληρώσει ένα πρόστιμο αντί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης, καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη της στη Βαρκελώνη για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, αντί για ποινή φυλάκισης, θα λάβει τριετή αναστολή της ποινής και πρόστιμο 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η δίκη αφορούσε φερόμενη απάτη κατά των ισπανικών φορολογικών αρχών, όπου η Σακίρα αναγνώρισε έξι κατηγορίες για μη καταβολή φόρων ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2012 και 2014.

Εντούτοις, αυτό που είναι σημαντικό για τη Σακίρα είναι η οικογένειά της

Η διάσημη τραγουδίστρια αναφέρει ότι τα παιδιά της δεν θέλουν να τη βλέπουν να υποφέρει σε αυτήν τη δίκη. Υποστηρίζει ότι πλήρωσε όσα οφείλει στην εφορία προτού υποβάλει μήνυση. Το γραφείο του εισαγγελέα είχε ισχυριστεί ότι διέμενε συνήθως στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της περιόδου που αμφισβητείται. Η ίδια θεωρεί ότι η απόφασή της να συμβιβαστεί ήταν με βάση το συμφέρον των παιδιών της.

Παράλληλα, η Σακίρα επισημαίνει ότι πάντοτε προσπαθούσε να ακολουθεί τους νόμους και να δίνει καλό παράδειγμα. Εκφράζει την αγανάκτησή της για την ενέργεια που αφιέρωσε στη δίκη αυτή και δηλώνει ενθουσιασμένη για την επικείμενη παγκόσμια περιοδεία της και την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ.

Παράλληλα, εκφράζει την απεριόριστη θαυμάση της για όσους κατέφεραν να αγωνιστούν ενάντια σε αντίστοιχες αδικίες, ενώ αποφασίζει να επικεντρωθεί στα πράγματα που αγαπά, όπως η οικογένειά της και η καριέρα της.

Αθώωση διασήμων που κατηγορήθηκαν για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Στο πλαίσιο αυτό, οι ισπανικές αρχές έχουν καταδιώξει και άλλες διάσημες προσωπικότητες, όπως οι ποδοσφαιριστές Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Ντιέγκο Κόστα, οι οποίοι όμως κατέληξαν σε συμφωνία και πλήρωσαν μεγάλα πρόστιμα. Αντίθετα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας Τσάμπι Αλόνσο αρνήθηκε τη συμφιλίωση και κατάφερε να αθωωθεί στη δίκη του.

Σύμφωνα με δημοσίευση του ABC News στο Twitter, η Σακίρα έφτασε σε συμφωνία με τους ισπανικούς εισαγγελείς για να αποφύγει την δίκη για φοροδιαφυγή, πληρώνοντας ένα υψηλό πρόστιμο και αναστέλλοντας την ποινή φυλάκισης για τρία χρόνια.

sakira 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ