Φαβορί Eurovision 2024: Οι φαν έβγαλαν ήδη τον νικητή

Φαβορί Eurovision 2024: Οι φαν έβγαλαν ήδη τον νικητή

Φαβορί Eurovision 2024: Το νόημα πίσω από τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2024

Οι μέρες για την εβδομάδα της Eurovision 2024 πλησιάζουν και οι φαν του μουσικού διαγωνισμού, ήδη, έχουν ξεχωρίσει τα αγαπημένα τους τραγούδια. Στην κορυφή των στοιχημάτων της Eurovision 2024 (η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση) από την πρώτη στιγμή φιγουράρει η Κροατία με τον Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστό ως Baby Lasagna. Το τραγούδι Rim Tim Tagi Dim έχει ξετρελάνει τους Eurofans, οι οποίοι χορεύουν στους ρυθμούς του.

Το νόημα πίσω από τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2024

Όπως αναφέρεται, η επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision αποκαλύπτει ότι ο Κροάτης τραγουδιστής, εκτός από το να διασκεδάζει το κοινό, επιδιώκει να εστιάσει στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις των ανθρώπων και της κοινωνίας μέσω του τραγουδιού του στη Eurovision 2024. Με το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim”, προσπαθεί να μεταφέρει το άγχος και την αγωνία που συνοδεύουν την απόφαση να εγκαταλείψει κάποιος την πατρίδα του για αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Baby Lasagna

Σύμφωνα με το wiwibloggs, το πραγματικό νόημα του τραγουδιού δεν κρύβεται στον τίτλο, αλλά στους στίχους που αντιπροσωπεύουν ένα εθνικό δίλημμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιγράψει την Κροατία ως χώρα μετανάστευσης, καθώς όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τη χώρα. Το “Rim Tim Tagi Dim” εστιάζει στην μαζική αυτή έξοδο των νέων και τις επιπτώσεις που έχει τόσο σε αυτούς που φεύγουν όσο και σε αυτούς που μένουν πίσω.

Το τραγούδι αρχίζει με έναν νέο που ανακοινώνει την απόφασή του να αφήσει το σπίτι του. Το βίντεο δείχνει ότι αυτή η απόφαση λαμβάνει χώρα σε μια αγροτική κοινότητα, με το Umag να αντικατοπτρίζει τη γενέτειρα του Baby Lasagna. Παρά τα μεγάλα όνειρα, αυτό το ταξίδι είναι γεμάτο ένταση, πόνο και άγχος. Η Κροατία θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2024, ενώ το Zari διεκδικεί μια θέση στον τελικό μέσω του δεύτερου ημιτελικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ